Hlavní obsah

Kate s Williamem, nebo Meghan s Harrym: Komu vztah vydrží?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kate a princ William, Meghan a princ Harry. Je těžké, ba dokonce téměř nemožné tyhle dva královské páry nesrovnávat. Kdo z nich má větší šanci na trvalou lásku a fungující manželství? Na to odpovídá britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox.

Článek

Jsou tak jiní, že to ani snad víc nejde. Kate (36) a William (35) jsou ukázkou klasického a na tradicích lpícího královského páru. Naopak Harrymu (33) a jeho snoubence Meghan (36) se daří řadu královských tradic bořit, a to tak ladně a přirozeně, že to bere dech.

Který pár má ale větší šanci na spokojený život? Hodnotí to britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox.

Kate a William

Foto: Profimedia.cz

Kate a William jsou ukázkou naprosto tradičního královského manželského páru, který ctí tradice, jak jen to jdeFoto: Profimedia.cz

Vztahové výhody Kate a Williama jsou podle Tracey Cox následující:

  • Jasně rozdělené role - Kate je vzdělaná a inteligentní, ale nijak ambiciózní. Nikdy neměla žádnou kariéru, její prací se stalo manželství. Její role je jasná stejně jako ta Williamova. On bude král, ona královna, která s pokorou přijímá vše, co to obnáší, a plně svého muže podporuje. Tady se asi nečekají žádné spory, kdo co od života očekává, je to dopředu jasné.
  • Kate je pro Williama priorita - „William je zodpovědným nástupcem trůnu, přesto jakmile dojde řeč na manželku a rodinu, je jasné, že tohle je pro něj priorita,“ říká Tracey Cox. William bere roli manžela a otce minimálně stejně vážně jako své státnické povinnosti, takže Kate se nemůže cítit nemilovaná či na druhé koleji.
  • Znají se - Ti dva se poznali už na škole, ale vzali se až několik let poté, co studia dokončili. Měli dost času se vzájemně poznat, jejich sňatek není výsledkem divoké zamilovanosti. „V jejich prospěch hraje i to, že se v minulosti na pár měsíců rozešli a zase se dali dohromady. Značí to, že společně dokážou řešit problémy, umějí hojit rány a minulostí si nenechávají ničit budoucnost,“ říká Tracey Cox.
  • Jsou si podobní - Kate a William potvrzují pořekadlo, že vrána k vráně sedá. Jsou si skutečně velmi podobní (oba jsou Britové, vychovaní ve jménu tradic, s podobným kulturním a společenským zázemím), mají společné zájmy (oba rádi sportují, jsou soutěživí v dobrém smyslu slova), mají hodně společných přátel a podobný smysl pro humor.

I v jejich vztahu ale mohou nastat trhliny. Tohle jsou nejrizikovější faktory:

  • Neužili si mládí - Harry si užil divoké mládí plné večírků a slečen. To samé platí i pro Meghan. Kate a William strávili mládí spolu, nic z toho se jich netýkalo. „Mohou tak mít pocit, že jim něco uteklo, že si málo užili,“ varuje Tracey Cox. Nedej bože, aby měl jeden z nich (nebo dokonce oba) v budoucnu potřebu tohle dohánět.
  • Těžké závazky - Už teď je samozřejmě tlak na Williama a Kate jako následnický pár veliký, ale ve chvíli, kdy William opravdu na trůn usedne, bude hůř. „Bude to vyčerpávající pro něj i pro Kate. William bude nucen dát mnohdy přednost monarchii před rodinou, jeho osobní život se ocitne na druhém místě,“ tvrdí Tracey Cox.

Meghan a Harry

Foto: Profimedia.cz

Meghan a Harry jsou poněkud modernější pár, který krok za krokem boří letité zvyky královské rodinyFoto: Profimedia.cz

I princ Harry a jeho nastávající Meghan mají na čem stavět. Tohle jsou prý jejich silné stránky:

  • Seznámil je kamarád - Nejspolehlivějšími soudci toho, zda se k někomu hodíte nebo ne, jsou vaši kamarádi. Znají vás velmi dobře, ale na rozdíl třeba od rodičů na vás nekoukají přes růžové brýle. Takže když vám kamarád někoho dohodí, protože má pocit, že se k sobě hodíte, nejspíš bude mít pravdu.
  • Meghan zvládá zájem veřejnosti - Meghan je herečka, je zvyklá na záři reflektorů, na dotazy novinářů a na zájem veřejnosti. Umí v tom chodit a je to pro ni velké plus. Například pro Williamovu matku princeznu Dianu byl tohle velký zdroj stresu.
  • Meghan ukočíruje Harryho - Princ Harry je hodný a milý chlap, ale také umí pěkně zlobit. Své o tom jistě ví jeho královská babička. Ale Meghan není žádná panenka v koutě, je to silná, sebevědomá a energická žena, která tohohle hřebce určitě dokáže zkrotit.
  • Meghan je komunikativní - Meghan není žádná distingovaná Britka, ale typicky otevřená Američanka. Nebojí se mluvit ani být upřímná. „A to je pro vztah velmi důležité. Být emočně otevřený a umět mluvit i o osobních a nepříjemných věcech se v manželství dost hodí,“ tvrdí Tracey Cox.
  • Harry je ochranitel, nikoli uzurpátor - Princ Harry dává jasně najevo, že za Meghan stojí, že je to jeho láska, jeho volba a nenechá si do toho nikým mluvit. Harry plní roli ochránce, což ženě dodává pocit bezpečí a jistoty. Zároveň však není žádný tyran, nesnaží se Meghan přeměnit k obrazu svému (či tomu královskému). I po princově boku je Meghan stále sama sebou a Harrymu nejenže to nevadí, ono se mu to líbí!
  • Meghan chce obstát - Harryho snoubenka se sice nechce zcela změnit, ale zároveň chce ve své nové roli obstát. „Ze společných akcí, kde jsou s nimi i William a Kate, je zjevné, jak Meghan Kate zrcadlí. Přijala ji jako expertku na to, jak by se žena po boku prince měla chovat. Při sedu třeba stejně kříží nohy v kotníku, ruce skládá do klína,“ upozorňuje Tracey Cox.
  • Mají zkušenosti - Tohle není žádná mladá láska, tihle dva se potkali v době, kdy už oba měli nějaké zkušenosti s láskou. Ani jeden by neměl být naivní, neměl by od vztahů očekávat nereálné věci.

A jaká rizika číhají na tyhle dva? Podle Tracey Cox tato:

  • Jiný život - Meghan měla dost úspěšnou kariéru, byla finančně nezávislá, soběstačná žena. Tvrdě pracovala, aby tohle všechno získala. A teď se všeho kvůli Harrymu vzdává. V budoucnu by jí to mohlo scházet, královský život by ji mohl začít nudit. A z nudy dělají lidé hlouposti.
  • Je rozvedená - Rozvod je důkaz, že Meghan nerada ve vztazích dělá kompromisy, odmítá zůstávat s někým, s kým není šťastná. V běžném životě je to samozřejmě v pořádku, od manželky prince se ale asi očekává něco jiného. Tady je tradice a úcta k institutu manželství ceněna víc než osobní štěstí.
  • Děti přijdou rychle - Vzhledem k věku snoubenců se dá předpokládat, že velmi brzy po svatbě založí rodinu. Čas, který stráví jen jako manželé, se tak dost zkrátí. Odborníci ale tvrdí, že právě manželský život před dětmi je pro stabilitu vztahu velmi důležitý. Je to čas získávání společných zážitků, užívání si jeden druhého, čas sobectví, ze kterého lidé ve chvíli, kdy přijdou děti, hodně dlouho čerpají sílu.

Harry a William jsou velmi rozdílní a i ženy, s nimiž mají šanci být šťastní, musejí být jiné. Takže vyhráli asi oba princové, co myslíte?

Reklama

Související témata:

Načítám