Hlavní obsah

Kate slaví 37: Tohle jsou důkazy, že i ona je obyčejná žena

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Vždy elegantně učesaná a v perfektně padnoucích šatech koná dobro a přitom se stará o své tři děti. Zdá se, že vévodkyně Kate, která dnes slaví 37. narozeniny, nemá jedinou chybičku a pro královský protokol jako kdyby se narodila. Opravdu je ale tak dokonalá a ničím nevybočuje?

Článek

Od chvíle, kdy začal princ Harry (34) chodit s tehdy ještě herečkou Meghan Markle (37), se pozornost velké části veřejnosti obrátila k novému páru. A přibývalo zpráv, čím vším Harryho milá vystupuje proti konvencím panovnické rodiny. Ve srovnání s ní pak vypadá vévodkyně Kate jako „královská šprtka“, která nikdy nevystoupí z role dokonale reprezentativní šlechtičny. Přitom je to normální žena jako většina z nás. Kdy byla spíše za „obyčejnou Kate“ než za „vévodkyni Catherine“?

Pochybnosti v lásce

Potkali se, na první pohled se do sebe zakoukali a žili šťastně až do smrti. Takhle to funguje v pohádkách a jeden by možná čekal, že by podobný scénář mohl fungovat i v případě prince Williama (36) – ale zdání klame. S Kate začali chodit v roce 2003, ale o čtyři léta později se rozešli. Jedny zdroje tvrdí, že v tom měla prsty Williamova macecha vévodkyně Camilla (71), která nechtěla neurozenou ženu v rodině, druhé zase, že si mladí lidé potřebovali ujasnit, zda spolu opravdu chtějí být. Vztahové problémy se prostě nevyhýbají nikomu, ani párům na první pohled tak dokonalým, jako jsou Kate a William.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2007 se pár na chvíli rozešel. Jak to dopadlo, všichni víme Foto: Profimedia.cz

Rodina víc než královna

Sňatkem s princem Williamem se navždy upsala tomu, že bude téměř neustále na očích veřejnosti a bude se účastnit mnoha oficiálních událostí. Jenže pro vévodkyni je na prvním místě rodina, a skončila proto loni na samotném chvostu co do počtu účastí na veřejných akcích – objevila se „jen“ na 87. Nejaktivnější byla královnina dcera princezna Anna (68), která během roku 2018 navštívila 447 domácích a 71 zahraničních podniků. Bylo by bláhové si myslet, že se Kate lidem vyhýbá – jen chtěla být doma se synem Louisem, který přišel na svět 23. dubna.

Foto: Profimedia.cz

Šťastná Kate na křtinách nejmladšího syna, prince LouiseFoto: Profimedia.cz

Vévodkyně nahoře bez

Největší (a vlastně asi jediný) skandál vévodkyni dostihl rok po svatbě, když si s Williamem vyrazili do Francie na dovolenou. Pronajali si soukromý dům – a když se řekne soukromí, nikoho asi nenapadne, že by vás tam mohl někdo sledovat... Pokud tedy nejste zrovna manželkou následníka trůnu. A tak se stalo, že se vévodkyně Kate opalovala nahoře bez a přitom ji vyfotografovali paparazzi. Snímky polonahé vévodkyně se pak objevily na titulních stranách bulvárních plátků a Buckinghamský palác kvůli tomu udělal pořádné haló. Ještě aby ne!

Foto: Profimedia.cz

Kate nahoře bez na titulní straně bulváru? To si někdo musel pořádně odskákat Foto: Profimedia.cz

Recyklované šaty

Cena většiny šatů, které si na sebe vévodkyně Kate nebo Meghan vezmou, se pohybuje v řádu několika tisíc liber. Ročně se tak rozpočet pouze na oblečení vyšplhá na několik milionů. Připadá vám to jako zbytečné plýtvání? Vévodkyni Kate také, a tak některé kousky s klidem recykluje, a obleče je znovu dokonce i na tak významné události, které by spousta žen vzala jako příležitost pořídit si nové šaty, jako jsou třeba křtiny nebo svatba.

Foto: Profimedia.cz

Rozdíl mezi oběma fotografiemi jsou tři roky. Ve stejných šatech byla oblíbená členka královské rodiny viděna ještě jednou. Je skvělé, že si své modely vévodkyně nepořizuje jen na jedno použití Foto: Profimedia.cz

Ochránci zvířat v pozoru

Ačkoliv je vévodkyně považována za jednu z největších módních ikon současnosti, ani ona neujde kritice. A to nejen za střih či barvu šatů, které jí zrovna nesednou, ale zejména za materiál. Organizace na ochranu zvířat PETA několikrát upozornila, že vévodkyně má na sobě nějaký kousek s pravou kožešinou. Série debat se strhla koncem roku 2015, kdy byli Kate a William vyfotografováni, jak si hrají ve sněhu. PETA upozornila, že Kateiny rukavice jsou lemované zvířecí kožešinou. Členové královské rodiny přitom mají zakázáno nosit pravou kožešinu – zákon zavedl roku 1337 král Eduard Třetí. Dnes už sice neplatí, ale královská rodina jej dále dodržuje jako nepsané pravidlo – kožešině se vyhýbají, ale kožená obuv či doplňky jsou na denním pořádku. A mají své oblíbené modely – třeba královna nosí stejný typ bot od jedné značky už téměř 50 let.

Foto: Profimedia.cz

Zdánlivě neškodné černé rukavice nadělaly pořádnou paseku. Podle organizace PETA jsou lemovány opravdovou kožešinou, nikoliv imitacíFoto: Profimedia.cz

Kate na mušce

K tradicím královské rodiny během vánočních svátků patří i hon 26. prosince. Tentokrát se ho zúčastnila i vévodkyně Kate. Pro někoho, kdo je zvyklý vidět manželku prince Williama v krásných šatech, to může být zvláštní představa, ale mladá žena lov miluje. Kdykoliv pobývá na venkovském sídle Anmer Hall, vyráží si zastřílet, aby zlepšila svoji mušku. Stále je ale ohleduplná – s vánočním lovem počkala, až odjede vévodkyně Meghan, která naopak tento koníček v lásce, jakožto ochránkyně zvířat, nemá.

Foto: Profimedia.cz

Jen co vévodkyně Meghan (vpravo) odjela, vydala se Kate s mužskými členy královské rodiny na lov Foto: Profimedia.cz

Je vám vévodkyně Kate sympatická? 

Reklama

Načítám