Hlavní obsah

Katka (38) si nechala zmenšit prsa: Teď se líbí sama sobě!

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Kateřinu (38) trápila velká ňadra už od dospívání. Bolela ji záda a špatně se jí sportovalo. A po dvou porodech a kojení prsa navíc poklesla. Proto se rozhodla pro plastické zmenšení. Jak do dopadlo?

Článek

Velká či malá prsa, zvláště po dětech, řeší v Kateřinině věku mnoho žen. Jsou-li prsa příliš velká, omezují například ve sportovních aktivitách a způsobují i zdravotní potíže. Jen málokterá žena se však odhodlá k radikálnějšímu řešení, jakým je plastický zákrok.

Úleva pro tělo i duši

„Redukci prsou v kombinaci s modelací vyhledávají převážně ženy, kterým nadměrná velikost způsobuje i výrazné zdravotní komplikace, jako jsou problémy s páteří, bolesti zad a diskomfort například při sportu. Zákrok klientce výrazně uleví jak po zdravotní stránce, tak se mnohdy pozitivně podepíše na psychice,“ uvádí plastický chirurg Petros Christodoulou, konzultant Kliniky plastické chirurgie Nemocnice na Bulovce.

Kateřina (38) odvahu i odhodlání k operaci nakonec našla: už dlouho snila, že si v létě oblékne šaty či top bez podprsenky. A to zatím nepřipadalo v úvahu – po dvou porodech se Katka s velkými, těžkými a povislými prsy sama sobě nelíbila.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Kateřina své rozhodnutí konzultovala s primářem Michalem PulsemFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Počáteční nervozita

Asi jako každý byla i paní Kateřina zpočátku nervózní. Po první konzultaci na klinice Medicom Clinic však obavy opadly: „Pan primář byl velmi milý, vstřícný a všechno mi do detailů vysvětlil. Naprosto jsem mu důvěřovala a věděla jsem, že jsem v těch nejlepších rukou.“

„Paní Kateřině jsem doporučil modelaci prsů s redukcí objemu – takzvanou redukční mammaplastiku. Zákrokem se docílí výrazná úprava velikosti a váhy prsu. Zpevnění tvaru prsu vyžaduje řez kolem dvorce, vertikálně pod dvorcem a horizontálně v podprsní rýze. Hojí se zpravidla jemnou jizvou, která je při dobré péči během několika měsíců jen málo patrná,“ vysvětluje primář Michal Puls.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Lékař Kateřině doporučil zákrok, při němž se prsa zmenší a vymodeluje se nový tvarFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Konečně šťastná

Operace v narkóze trvala dvě až tři hodiny a paní Kateřina byla plná očekávání. A přestože byla velmi unavená, cítila se hned šťastnější. Bolesti prý nebyly tak velké a daly se zvládnout.

Šestitýdenní rekonvalescence probíhala zcela bez komplikací. Operatér pacientku upozornil na možné bolesti, ale ona se už po týdnu cítila skvěle. „Nezapomenu na den, kdy mi sestřička sundala obvaz a pan primář se mě zeptal, jak se mi prsa líbí. Se slzami v očích jsem odpověděla, že jsou nádherná! Byla jsem neskutečně šťastná,“ vzpomíná Kateřina na první okamžiky. Navíc je díky menším ňadrům štíhlejší a s radostí odstranila ze skříně všechny podprsenky velikosti E a nakoupila prádlo velikosti B.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Po úpravě poprsí přestala Kateřinu bolet i záda a může znovu pořádně sportovatFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Ženy po porodu a kojení trápí nejen povislé poprsí, ale i povolené bříško.

Reklama

Související témata:

Načítám