Hlavní obsah

Když tohle chlap řekne, neberte do zaječích, ale zpozorněte!

Foto: ArtFamily, Shutterstock.com

Foto: ArtFamily, Shutterstock.com

Reklama

Komunikace mezi partnery je alfou a omegou fungujícího vztahu. A ač se zdá, že na mluvení a psaní nic není, občas něco ujede a jedna věta může mít fatální důsledky. Zvlášť když ženy umějí tak perfektně číst mezi řádky. Někdy ovšem pánové zaperlí až příliš a je namístě se ozvat!

Článek

Našly jste chlapíka, s kterým chcete zestárnout, jste naladěni na jednu vlnu, povídáním trávíte hodiny, můžete se mu svěřit se vším a nemusíte si na nic hrát? Vy se nemalujete hned po ránu a nepředstíráte, že jste živa ze vzduchu. On zase nemusí tvrdit, že je jediný muž na světě, který neprdí. Tak proč si dávat pozor na pusu? Protože někdy může i nevinná věta toho druhého urazit, znechutit nebo ponížit.

Pokud váš milý vysloví některou z těchto sedmi vět, zpozorněte. Není třeba myslet hned na balení kufrů, ale dejte najevo, že tudy cesta nepovede!

1. Jaký jsem byl?

Být dobrý v posteli a uspokojit partnerku je jedna z met, kterých chce mnoho mužů dosáhnout. A protože se někdy sex, ženský orgasmus a partnerské souznění až démonizují, mohou být pánové pod tlakem. Neradi by selhali, chtějí, aby byla žena spokojená, a když si nejsou jistí, tak se zeptají. Jenže otázkou „Jaký jsem byl?“ dají najevo, že jim jde jen o to, být postelovým borcem. Přitom stačí dotaz trochu přeformulovat. „Líbilo se ti to?“ zní přece mnohem lépe.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Je super, že se po milování partner neodvalí na bok a neusne. Ale otázky by měl volit s rozmyslemFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

2. Maminka říkala...

Vztah mužů a jejich matek je téma na desítky hodin. Někteří pánové pupeční šňůru neodstřihli ani v dospělosti – ale nemusí to být nutně špatně. Problém nastává ve chvíli, kdy jim vztah s jednou zásadní ženou zasahuje do života s druhou. Je dost možné, že je jeho maminka skvělá kuchařka, vychovala tři skvělé děti (jedno máte před sebou) a žehlila i ručníky. Ale není fér vám to předhazovat. Asertivně se ohraďte, že vy to prostě děláte jinak. Jste samostatná osoba, a pokud on chce dělat něco jako maminka, klidně může. Ale neodmítejte inspiraci jen proto, že je od tchyně! Třeba má opravdu skvělý recept na svíčkovou a zná fígl, jak batole naučit na nočník.

3. To bys nepochopila...

Se zájmem se partnera optáte, co aktuálně v práci nebo s kamarády řeší, a on vás odpálkuje s tím, že byste to nepochopila? Může tím narážet na to, že jste ženy, že na to nemáte intelekt anebo se mu nechce vás do problematiky uvádět. Ať je to, jak chce, ozvěte se. Tohle se nedělá. Jednou větou vás ponížil a ukazuje, že má navrch. Máte plné právo se naštvat a je jedno, že tématem hovoru bylo mistrovství světa ve fotbale z roku 2002, o kterém vy opravdu nevíte ani ťuk.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

I když váš partner ví, že by trvalo věčnost, než by vás zasvětil do tématu, měl by to odmítnout slušně. A váš zájem by ho měl potěšitFoto: fizkes, Shutterstock.com

4. V tomhle fakt půjdeš?

Vnímání módy u mužů a žen se často rozchází. Ženy mnohdy milují aktuální trendy a nebojí se odvázat, zato většina pánů se cítí dobře ve známém a prověřeném. Takže se může snadno stát, že strávíte spoustu času u šatníku, chcete se líbit, a pak přijde studená sprcha... Není nutné se hned urážet a volat rozvodovému právníkovi. Třeba se vám outfit opravdu nepovedl, ale určitě na to jde upozornit s větším citem. Ovšem pozor, možná vypadáte fakt skvěle, jen jste se netrefily své „konzervě“ do vkusu. Pošlete fotku kamarádce a uvidíte. (Jak vypadají muži, kteří stylu rozumějí?)

5. Tys to dostala?

Muži rádi vtipkují na téma ženy a jejich změny nálad během menstruačního cyklu. Kolísání hladiny hormonů může občas za jistou mrzutost – někdy se i křehulka mění v saň. Ale není fér toho využívat a dělat z vás cyklem ovládané hysterky. Pokud máte potřebu něco řešit, jste nespokojené a chcete o tom mluvit, nemusí to být tím, že máte menstruaci, ale že se partner chová jako blbec.

6. Mluvíš jako tvoje matka!

Vedle partnerovy matky je kapitolou sama pro sebe i vaše matka. Spoustu vás toho naučila, ale i ona vás umí vytočit, zvlášť jste-li podobné povahy. A někdy se stane, že lidé od rodičů okoukají nejen to pěkné, ale převezmou i méně příjemné vzorce chování. Není fér, když to partner v hádce použije proti vám. Snaží se vás zranit na citlivém místě a odpoutat od sebe pozornost. Naštvete se, že mu špinavé oblečení odpadává z ruky po celém bytě? Máte právo se ozvat. To, že použijete stejná slova nebo intonaci jako vaše máma, není v tu chvíli podstatné. Měl by se chytit za nos a uklízet po sobě. Znáte 5 pravidel mužského úklidu?

7. Mně je to fuk, to nechám na tobě...

Řešíte plány na víkend, jídlo k večeři nebo chcete probrat výchovu dětí a podle partnerovy odpovědi je jasné, že se jeho míra zájmu limitně blíží nule. A to není fér. Máte pak pocit, že na vás hází vše, co se rodiny týče, a sám dává ruce pryč! Přitom je možné, že vám jen věří, oceňuje, že spoustu situací vyřešíte samy. Lze to ovšem říct jinak, protože takhle se vzdal zodpovědnosti a zároveň i práva na jakékoli nespokojené komentáře. Nechtěl diskutovat, tak je k večeři brokolice a basta!

Kterou větou dokáže partner vytočit vás? A víte, co by ženy naopak neměly říkat mužům?

Reklama

Související témata:

Načítám