Hlavní obsah

Koronavirus s nadhledem aneb Nejlepší vtipy na jeho adresu

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Reklama

Pandemie koronaviru drtí celý svět a samozřejmě to není žádná legrace. Ale jednou z věcí, díky které Češi leccos zvládají, je humor. A tak není od věci situaci odlehčit a nebezpečnému viru se tak trochu vysmát. Tohle jsou nejlepší vtipy, které na jeho adresu vznikly.

Článek

Samotný koronavirus a veškerá restriktivní opatření zkomplikovaly život každému. Řada lidí se bojí, z čeho uživí rodinu, když jim podnikání stojí. Maminky se hroutí pod náporem povinností zahrnujících nejen vlastní práci, ale i dohled nad učivem dětí, které se přesunulo ze škol do obýváků. Bojíme se i o babičky a dědečky, které vir ohrožuje nejvíce.

Přes to všechno jsou ale Češi v jednom unikátní bojovníci. I v těch nejtěžších chvílích se nevzdávají svého sveřepého smyslu pro humor a po internetu a na sociálních sítích šíří množství vtipů na adresu pandemie. A smích léčí, tak alespoň na chvíli zapomeňte na starosti a pojďte se tomu všemu zasmát. Některé vtipy už natolik zlidověly, že není jednoduché se dopátrat jejich autora. 

Něco na rozjezd

Když ještě nebyla hrozba koronaviru tak velká, zazněl z úst moderátora Leoše Mareše celkem trefný vtip: Dřív jsme maskovali prd kašlem, dnes maskujeme kašel prdem. Pravda je, že v současné době i zaskočený drobek v krku a následný kašel může ve vašem okolí způsobit paniku.

Média jsou logicky plná zpráv o novém viru a Češi vymysleli novou hru, která je ale určena jen opravdovým chlapům. Pravidla jsou jednoduchá: Zapněte TV, program ČT24. Pohodlně se posaďte, na stůl postavte láhev skotské nebo rumu, a když z TV uslyšíte slovo „koronavirus“, vypijte frťana na ex. Rekord drží Václav Hudeček z Čáslavi s 57 minutami, pak upadl do bezvědomí.

To někteří „podnikatelé“ mají ale úplně jiné starosti. Například Odborový svaz pražských kapsářů žádá od vlády 20,7 milionu korun jako kompenzaci za ušlý zisk způsobený omezením pohybu osob.

A co by to bylo za vtipy, kdyby se v nich neobjevila paní Jechová z legendárního českého filmu Kulový blesk.

Foto: Radio Wave

Paní Jechová z Kulového blesku je takový evergreen českých vtipůFoto: Radio Wave

Humor z karantény

Karanténa samozřejmě není žádná sranda, ale tím spíš je potřeba snažit se tuto nucenou izolaci brát s humorem. A tyhle vtipy vám s tím určitě pomůžou, i když jsou dílem mužům, kteří na nás ženách nenechají nit suchou. Ale jistě to myslí s nadsázkou a není důvod se tomu nezasmát:

  • Kvůli zavřeným hospodám trávím už třetí večer s manželkou. Řeknu vám, je to docela fajn ženská s bezva názory.
  • Nevíte někdo, jak dlouho nemám nikoho pouštět do bytu, když jsem v karanténě? Manželka už dva dny buší na dveře a mě už to celkem otravuje.
  • Dnes jsem poprvé dostal strach. Je sobota večer, nemůžu do hospody a manželka si bere sexy prádlo.

A nechybí ani koronavirové zpracování tipů na výlety a zajímavé akce, které si můžete užít s rodinou a dětmi třeba o víkendu.

Foto: Tonda Velebil, Facebook.com

Plánek bytu teď zastíní i atlas světa. Jinde cestovat nemůžeteFoto: Tonda Velebil, Facebook.com

Vtipy zoufalých matek

Zavřené školy a školky udělaly z maminek ženy pracující z domova, učitelky, kuchařky a organizátorky volnočasových aktivit v jednom. A to není snadné, a tak je trocha černého humoru na místě:

  • Pokud budou ještě dlouho zavřené školy, tak rodiče najdou vakcínu dřív než vědci.
  • Domácí výuka, den dvanáctý: V Brně kdosi nacpal do babyboxu dvě osmiletá dvojčata. Bohužel si pamatují, kde bydlí.

Nákupy v době pandemie

Bez odezvy se samozřejmě neobešla ani nákupní horečka, která se před časem strhla. Na tohle téma snad ani nelze nevtipkovat, ale přece jen:

  • V Lidlu jsem objevil novou adrenalinovou zábavu. Vezměte si igelitové rukavice a otevřete v nich igelitové pytlíky
  • Pozor, pozor. Nevěřte všemu, co vám vláda hovoří: Říkali, že při nákupu stačí mít roušku a rukavice. Dnes jsem takhle šla, ale ostatní měli i kalhoty a tričko.
  • Všem lidem, co vykoupili rýži z Číny a těstoviny z Itálie: Přejeme vám dobrou chuť!
  • Regály plné vína, ve vinotéce žádné fronty. Myslím, že lidé koronavirus podceňují. Co chtějí dělat zavření doma v karanténě jen s moukou?!

O zmatcích kolem času, kdy v obchodech smí nakupovat pouze starší lidé, ani nemluvě. Tohle téma si vysloužilo i obrazové zpracování.

Foto: Matky v nesnázích, Facebook.com

Kdy smí nakupovat jen důchodci, to je opravdu oříšekFoto: Matky v nesnázích, Facebook.com

Roušky a přísná hygiena

Nedostatek roušek většinu národa rozčílil. Nakonec jsme to ale zvládli díky domácím šicím strojům a humoru, jak dokazuje i tento vtip: Tak roušky jsme si ušili, dezinfekci vyrobili, nějaký tip, jak uvařit Paralen? Nicméně vycházet bez nich je zakázáno, je to hazard se životem. (Jak ušít roušku bez šití)

Foto: Coolreality, Facebook.com

Vláda nařídila povinnost na veřejnosti nosit rouškyFoto: Coolreality, Facebook.com

Ale nezapomínejte ani na další hygienická opatření, hlavně na mytí rukou. A to nejen tím, že si je budete pravidelně mýt, ale dokážete si z toho udělat i legraci:

  • Poslední dva měsíce si umývám ruce tak důkladně, že se mi objevily razítka z diskoték z roku 1990.
  • Děcka, myjte si ruce, jinak chytnete koronavirus. Na ten neumřete, ale na infekčním oddělení není wifi. A to nepřežijete.

Zdraví je samozřejmě nade vše, ale pravda je, že řadě žen nařízená karanténa a zavřené salony dost zkomplikovaly péči o zevnějšek. Co dělat s odrostlými nehty, řasami a prodlouženými vlasy?

Reklama

Související témata:

Načítám