Hlavní obsah

Kosmetika do solárka

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pleť musíme chránit před vysoušenímFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina žen si připadá krásná, pokud má jejich pokožka zlatavý nádech. Jak toho dosáhnout mimo letní měsíce? Nabízí se solárium... Důležité je ale mít na paměti, že opalování v soláriu není zrovna nejšetrnější k pokožce a je více než nutné používat speciální solární kosmetiku.

Článek

Příjemná relaxace

Návštěva solárního studia je vždy příjemná, několik minut si odpočinete, zaposloucháte se do tónů relaxační hudby, krásně se prohřejete a vstřebáte umělé, ale přesto životabudící paprsky. Pro některé ženy představuje „solárko" i jistý druh společenské zábavy, protože jak jinak si krátit chvíle čekání než v přátelském rozhovoru s někým z okolí. A nenechte se mýlit, v poslední době navštěvují solária v hojné míře i muži.

Solární kosmetika

Avšak i opalování v soláriu má svá negativa. Pokožka je vysušována a dříve se na ní projevují příznaky stárnutí. Je proto důležité používat přípravky, které opálení urychlují a zároveň zajišťují pokožce dostatečnou ochranu při i po opalování. Pohodová nálada a příjemné pocity po opalování v soláriu si nenechte kazit obavami o zdraví své pokožky.

Pozor na vrásky

Přirozený bronz pokožky způsobují dva druhy záření - UVA a UVB. Spálení kůže, pokud opalování přeženete, má na svědomí především záření UVB. Solária jsou proto vyvinuta tak, aby vyzařovala šetrnější paprsky UVA. „Ani tyto paprsky však nejsou mírumilovné, poškozují totiž DNA v kožních buňkách a urychlují tak stárnutí pleti," říká kosmetička a vizážistka Štěpánka Podroužková. „Jestli tedy pleť pravidelně vystavujete záření v soláriu, vaše pokožka bude bohužel náchylnější k tvorbě vrásek, než pokožka UVA zářením nezatěžovaná."

Foto: Dermacol

Které přípravky používat na ošetření pokožky?Foto: Dermacol

Nutná regenerace

Pokud přeci jen zvolíte variantu solárium, je vhodné před opalováním použít speciální opalovací mléko podporující a urychlující opálení a následně pak hydratační tělové mléko pro prodloužení opálení. Oči v soláriu chraňte ochrannými brýlemi a dobu opalování raději konzultujte s proškolenou profesionální obsluhou (musí odpovídat vašemu typu pleti a také intenzitě solária). Opálené pokožce nechte dostatek času na regeneraci, ideální je navštěvovat solárium jedenkrát do týdne. Umělé „slunce" není vhodné kombinovat se sluncem opravdovým, takže v parném létě, kdy se kontaktu se slunečními paprsky nevyhnete, se soláriu raději vyhýbejte velkým obloukem.

Před...

Před vstupem do solária můžete použít např. novinku od Dermacolu - tělové mléko Solar Intense Body Bronze Accelerator. Toto mléko díky vysokému obsahu aktivních látek zintenzivňuje tvorbu pigmentu. Olej z avokáda pokožku zklidňuje, spolu s vysokým podílem vitaminu E působí proti předčasnému stárnutí. Ušlechtilé oleje z jojoby, makadamiových oříšků a meruňkových jader podporují regeneraci pokožky poškozené UV zářením, zvláčňují ji, dodávají elasticitu a zabraňují tvorbě vrásek. Lehká konzistence se výborně vstřebává a zanechává pokožku jemnou, vláčnou a příjemně provoněnou směsí čokolády a pomeranče.

A po...

Po opalování pak naneste na celé tělo hydratační mléko Solar Bronze Moisturizing Tan Extender. Exkluzivní oleje z pomeranče, grepu, vlašských a makadamiových oříšků pokožku regenerují a spolu s komplexem Aquaxyl hydratují a optimalizují zásoby vody v pokožce. Výtažky z mořských řas a D-panthenol pokožku zklidňují a tlumí její zarudnutí. Pravidelným používáním pak vaše pokožka získá zdravý a atraktivní bronzový vzhled.

Pokud chcete být i v zimě opálená a zářit zdravím, nezanedbávejte tělovou kosmetiku určenou pro opalování v soláriu. Bez ní by totiž výsledek nebyl zdaleka stoprocentní a o rizicích poškození vaší pokožky ani nemluvě. Buďte zodpovědná sama k sobě, rozhodně se vám to stonásobně vrátí!

Reklama

Související témata:

Načítám