Hlavní obsah
2,9
(127)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rychlovka v podobě minutkového masa je ideální večeře pro toho, kdo se bez masa neobejde, ale nechce strávit v kuchyni celý večer. Hoďte starosti za hlavu, kotletu na pánev a za chvíli je hotovo.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks vepřové kotlety
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 8 ks cherry rajčat
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Kotlety z obou stran naklepejte paličkou na maso, osolte a opepřete. Pak je na straně s tukovým krytím asi 2x jemně nařízněte, aby se během opékání na pánvi nezkroutily. 

02.

V pánvi rozehřejte olej a mezitím nakrájejte česnek na jemné plátky a rajčata na poloviny. Maso vložte do pánve a zprudka zatáhněte, trvá to z každé strany asi 3 minuty. Zároveň s masem přidejte i rajčata řeznou stranou dolů, aby se hezky opekla. Ve chvíli, kdy maso obrátíte, můžete přidat i česnek – pozor ale, aby se nespálil, byl by hořký!

03.

Když je maso hotové, vypněte plotnu a do šťávy přidejte nasekanou čerstvou bazalku, která se horkostí spaří tak akorát, aby pustila chuť i vůni, a trochu studeného másla, které vytvoří úžasně jemnou omáčku.

Tip: Jako příloha se hodí čerstvě uvařené nebo opečené brambory.

Nechcete strávit v kuchyni celý večer, ale musíte mít maso? Udělejte minutky, třeba rychlá vepřová játra se slaninou a cibulkou. A víte, že i kachna může být křupavá a hotová do patnácti minut? 

Reklama

Načítám