Hlavní obsah
3,1
(62)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Maso z králíka patří mezi jedno z nejzdravějších. Pokud máte navíc štěstí na domácího, máte vyhráno. Na paprice bude chutnat fantasticky!

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks králíka
  • 50 g másla
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
Článek

Postup

01.

Králíka důkladně opláchněte, osušte a rozdělte na menší porce. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno, papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky.

02.

Ve větším hrnci rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Do cibulového základu přidejte maso a krátce opečte. Pak vše zasypejte paprikou, promíchejte, nechte papriku rozvonět a zaprašte moukou.

03.

Opět promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte nakrájenou papriku, hořčici, sůl, pepř a králíka duste na mírném ohni pod pokličkou doměkka. 

04.

Podle potřeby můžete v průběhu vaření ještě dolévat vývar. Hotový paprikáš podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramborovými nočky. Anebo zkuste nízkokalorický špaldový knedlík z hrnku.

Reklama

Související témata:

Načítám