Hlavní obsah

Krásná, sexy, nahá: Fotky z posledního léta ikonické Marilyn teď půjdou do aukce!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Příští týden bude v New Yorku v aukční síni Heritage Auctions asi pořádně horko. Budou se zde totiž dražit ikonické fotografie, mezi kterými budou krom Beatles a Franka Sinatry také snímky nahé Marilyn Monroe.

Článek

Chtěli byste mít doma božskou Marilyn? Kdo by ne! I když vzkřísit z mrtvých neumíme, můžeme se obelstít alespoň fotografiemi. A že tentokrát je o co stát! V New Yorku se totiž 11. října budou dražit fotografie z osobního života Marilyn Monroe. Pochází z léta před její smrtí a údajně jsou to jedny z posledních snímků.

Foto: Profimedia.cz

Jedna ze dvanácti fotografií, které jdou do aukceFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Takto byla zachycena Marilyn poslední léto jejího životaFoto: Profimedia.cz

Na snímcích je herecká ikona zachycena při plavání nahá v bazénu, případně ve svůdných pózách zabalena do župánku. Další obrázky pořídil filmový producent Lawrence Schiller při oslavě hereččiných posledních, třicátých šestých narozenin. Snímků je dohromady dvanáct.

Foto: Profimedia.cz

Při oslavě svých posledních, šestatřicátých narozeninFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Božská Marilyn jde nyní do dražby, respektive tyto fotografieFoto: Profimedia.cz

Kromě fotografií Marilyn Monroe je k mání také fotografie Beatles a jejich slavný přechod Abbey Road. Tento obrázek, který posloužil jako přebal albu Abbey Road, byl zachycen během běžného provozu. Kapela tehdy požádala policistu, jestli by to mohl na chvíli pohlídat. Mezitím vylezl uprostřed silnic fotograf Iain Macmillan na štafle a během deseti minut pořídil šest snímků.

Foto: Profimedia.cz

Slavná fotografie Beatles. Nejdou ale náhodou na přebalu desky Abbey Road v protisměru? Foto: Profimedia.cz

Fotograf za ta léta nechal osobně vyvolat jen pár snímků, které očísloval a podepsal v limitované edici. V roce 2006 zemřel a všechny snímky, co ten den pořídil, jdou nyní do aukce.

Chtěli byste tyto fotografie mít doma? 

Reklama

Načítám