Hlavní obsah

Krásné ruce: Jak na to, aby prsty vypadaly štíhlejší?

Foto: Irina Bg, Shutterstock.com

Foto: Irina Bg, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé štíhlé prsty, tenká zápěstí a dokonalá manikúra – přesně tak v našich představách vypadají ruce éterických umělkyň a aristokratek. Kdo by je nechtěl? Bohužel naše vize jsou často s realitou v rozporu. Naučíme vás triky, díky kterým své ruce přiblížíte ideálu!

Článek

Krása není pouze o dědičnosti a vrozených předpokladech, ale také o optické iluzi. Vlasům dodáváte objem, rty si malujete tak, aby vypadaly větší, tvář si umíte zúžit díky správnému contouringu.

Co udělat proto, aby dokonale vypadaly i vaše ruce? Krátké nebo buclaté prsty a široká zápěstí vyniknou obzvlášť v létě, kdy vám končetiny natékají. Prozradíme vám, jak s tím zatočit a jak zařídit, aby vaše ruce byly vizuálně štíhlejší a krásnější.

Prožeňte lymfu

Pokud jste náchylná k otokům a zadržování vody, součástí vašeho každodenního ranního i večerního beauty rituálu by se měla stát masáž. Nejlépe koupelovým kartáčem s tvrdšími přírodními štětinami. Této metodě se říká brushing a může se provádět jak nasucho, tak i ve sprše. Brushing má zázračný vliv na celé tělo, ale na končetiny obzvlášť, protože rozproudí krev od samotných konečků prstů. Uvidíte, že se otoky už po týdnu výrazně zlepší.

Foto: Dan Race, Shutterstock.com

Nešetřete se a přitlačte. Po pravidelné masáži nebudou ruce v létě tolik natékat. A když už budete v tom, namasírujte si i místa postižená celulitidouFoto: Dan Race, Shutterstock.com

(Ne)přiznávejte barvu

Jsou vaše ruce rudé, plné pigmentových skvrn, nebo naopak poseté modrými žilkami? I s tím se dá bojovat. Kupte si tónovací (samoopalovací) sprej na nohy. Použijte ho na vnější část rukou a zápěstí. Nepatrný nádech opálení a vyrovnaný tón pleti udělají s rukama divy!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tónovací sprej na nohy Airbrush legs, Sally Hansen, 199 Kč. Voděodolný zkrášlující tělový make-up, Dermacol, 149 KčFoto: Archiv firem

Manikúra je věda

Když mluvíme o štíhlosti rukou, zde hrají fenomenální roli především nehty. Jejich tvar, délka, úprava kutikul i barvy laků, na tom všem opravdu záleží!

Délka je samozřejmě vítána, ale jen v rozumných mezích. Ideální je, když je samotný nehet jen o několik milimetrů delší než bříška prstů. Nejlichotivější tvar je pak oválný, mandlový, nebo hranatější lehce zaoblený po krajích. Hlavním cílem je, aby samotný nehet byl výrazněji delší než širší.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Délka nehtu by se měla odvíjet od jejich tvaru. Některému sluší jen krátká variantaFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Ještě víc ho pak vizuálně prodloužíte, když kůžičku posunete co nejblíže k nehtovému lůžku (zatlačujte, nestříhejte). Půjde to úplně samo, když na ni necháte několik minut působit olejíček a následně ji zatlačíte speciálním dřívkem na nehty. Díky tomu budou vaše prsty vypadat zase o kousek delší.

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Kůžičku určitě neodstraňujte, stačí ji změkčit a posunout směrem dolů. I takto jednoduše dokážete samotnému nehtu přidat na délceFoto: puhhha, Shutterstock.com

Správný odstín umí divy

Velmi důležité je volit takové odstíny laků, které nebudou zvýrazňovat červený podtón vaši pleti. To neznamená, že je s klasickou červenou utrum, jen se ujistěte, že je do studena s modrým podtónem. Jestli máte pleť spíše dozlatova, vyhněte se taky fialové nebo šedivé, a naopak sáhněte po výraznější korálové nebo tmavší červené. Pokud se pyšníte bílou a porcelánovou pokožkou, nedoporučujeme odstíny modré a tyrkysové.

Dalším trikem, který pomůže obzvlášť těm, kdo trvají na krátkých hranatých nehtech, je způsob lakování. Nechte vždy po bočních stranách tenký nenalakovaný proužek a barevně nejsytější udělejte prostředek nehtu. To ho vizuálně prodlouží a hlavně zúží.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Přišel čas na velké výrazné šperky. Díky nepřehlédnutelným prstenům a náramkům budou vaše ruce vypadat štíhleji a drobnějiFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Protřiďte si šperkovnici

Tenké a jemné šperky můžou způsobit, že budou vaše prsty a ruce vypadat silněji, než ve skutečnosti jsou. S mohutnějšími kousky se budou zdát ruce drobnější. Je taky maximálně důležité, aby se klenoty nikde nezařezávaly (vytváří to „buřtíky“) a aby velikost dokonale seděla.

Máte své vlastní tipy, jak na štíhlé ruce?

Reklama

Související témata:

Načítám