Hlavní obsah

Hodíte se k sobě? Vypočítejte si to!

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Reklama

Každý z nás si s někým sedne více, s někým méně. Nápovědou, s kým budete vycházet a s kým ne, může být i životní číslo, které o člověku ledacos vypovídá. Která čísla si spolu příliš nesednou?

Článek

Abyste si mohli vypočítat své životní číslo, stačí jednoduše sečíst všechna čísla vašeho data narození, číslici po číslici. Pokud vám vyjde číslo dvojciferné, opět ho sečtěte, až se dostanete na zredukovanou jednocifernou verzi. Neplatí pro čísla 11 a 22, ty stojí samostatně.

Příklad: Pokud se někdo narodil 18. 7. 1978, sečte číslice takto: 1 + 8 + 7 + 1 + 9 + 7 + 8 = 41 = 4 + 1 = 5

S kým si tedy nesednete právě vy?

Číslo 1

Jedničky jsou velcí vůdci a generálové, takže k sobě potřebují spíše někoho, kdo se jim přizpůsobí. Proto spolu nebudou příliš vycházet dva jedinci s tímto životním číslem – dvě jedničky znamenají příliš vášní, neústupnosti, napětí a přetahování o moc. S dvojkou bude jednička vycházet jen pokud jde o byznys, v případě romantického vztahu by byl rozdíl příliš velký. Jednička si nebude rozumět ani se soutěživou osmičkou, se kterou se budou neustále navzájem předhánět a bojovat. Naopak nejlépe jim to bude klapat s lehkomyslnou trojkou a energickou pětkou, které se nenechají převálcovat.

Číslo 2

Dvojky jsou chápavé a tolerantní a vyjít s nimi je velmi snadné. V páru s jedničkou však příliš nevzkvétají, protože je jejich dominantní povaha zadupe do země. Nehodí se k sobě ani s nezodpovědnou pětkou. I když to mezi nimi může zpočátku jiskřit a na první pohled bude mít tento vztah potenciál, nakonec se navzájem doženou k šílenství, dvojka zkrátka nezvládne takový příděl improvizace a lehkomyslnosti. Ani s introvertní sedmičkou to není dobré spojení, dvojka se potřebuje cítit milována a to jí uzavřená sedmička poskytne jen nedostatečně. Sedne si s podobně láskyplně orientovanou šestkou nebo s osmičkou, se kterou se navzájem skvěle doplní.

Foto: adriaticfoto, Shutterstock.com

Je vaše životní číslo dvojka? Aby byla pohoda, najděte si šestku nebo osmičku. S jedničkou a pětkou takové harmonie nikdy nedosáhneteFoto: adriaticfoto, Shutterstock.com

Číslo 3

Spontánní trojky zbožňují zábavu a improvizaci, takže ve vztahu s perfekcionistickou a praktickou čtyřkou, která zbožňuje řád a má vše do puntíku naplánované, bude poněkud trpět a cítit se jako v kleci. Stejně tak příliš nezafunguje vztah s osmičkou, která se soustředí hlavně na sebe. Trojka potřebuje parťáka, který s ní bude podnikat dobrodružství, a osmička nezvládne dostatečně vyjít vstříc. Ideální není ani spojení s romantickou a harmonickou šestkou, se kterou se trojka bude prostě a jednoduše nudit. K trojce se hodí podobně dobrodružná pětka nebo sebevědomá jednička.

Číslo 4

Praktické čtyřky chtějí mít v životě pořádek, a proto nemůžou příliš dobře vycházet s trochu střelenými svobodomyslnými trojkami, které žijí pro zábavu a dobrodružství. Podobně jsou na tom čtyřky s neorganizovanými pětkami, které odmítají převzít zodpovědnost a jedou si hlavně na sebe. Klapat to příliš nebude ani s devítkou, tyto osobnosti totiž míří jiným směrem – praktické čtyřky se drží jasných cílů a chtějí si budovat solidní postavení, devítky touží po duchovním přesahu a po „něčem víc“. Sednou si s dalšími organizovanými čtyřkami nebo s cílevědomými osmičkami.

Číslo 5

Pětky milují svou svobodu a nezávislost a nerady se vážou. Proto jim to dobře nepůjde s dvojkami, které chtějí budovat hnízdo, vztah a kladou důraz na vzájemné souznění. Podobné jsou šestky, pro které je velmi důležitá rodina a harmonie v ní, kdežto pětky si chtějí nezávisle užívat svá dobrodružství. Problematické může být i soužití se čtyřkou, která bude se svým plánováním a organizací pětku brzdit v rozletu. Pětky se se čtyřkami cítí pod tlakem, nechtějí ve svém životě tolik zodpovědnosti. Rozumí si s podobně svobodomyslnými trojkami nebo dominantními jedničkami.

Číslo 6

Harmonické, rodinně orientované šestky se rády o někoho starají, jsou nápomocné a laskavé. Proto nebude fungovat jejich vztah s jedničkami, které jsou extrémně individuální, s konstantní péčí se prostě nesrovnají. Klapat to nebude ani s introvertními sedmičkami, které se nikdy dost neotevřou a šestky se s nimi cítí odstrkované. Komplikované vztahy panují i mezi trojkami a šestkami a podobně i pětkami a šestkami – obě tato znamení jsou extrémně nezávislá, ráda improvizují a stabilita je svazuje. Šestky tak s nimi zůstávají navždy nejisté. Naopak si sednou se stejně citlivými dvojkami i dalšími šestkami.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Šestky, vyhněte se pětce a trojce. Chcete přece harmonickou rodinu a tu utvoříte s další šestkou nebo dvojkouFoto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Číslo 7

Uzavřené sedmičky mají rády samotu a vycházet s nimi není úplně jednoduché. Jedním z nejhorších spojení je to mezi sedmičkou a trojkou, kde jsou nešťastné právě zejména sedmičky: trojky milují společnost a budou uzavřené sedmičky neustále tahat mezi lidi. Problematické to je i s dvojkami a šestkami, které touží po lásce a naprosté otevřenosti. Sedmičky toto nejsou schopny poskytnout, neumí si druhého pustit tolik pod kůži, a tak v podobných vztazích trpí ohromnými výčitkami. Ani vztahy s osmičkami nejsou ideální – osmičky touží druhé ovládat a sedmičky zkrátka potřebují svůj prostor. Hodí se k sobě s devítkami, dají si navzájem dost volnosti a podobně si vyhoví s dominantními jedničkami.

Foto: Rohappy, Shutterstock.com

Pro samotářskou sedmičku je společenská trojka za trestFoto: Rohappy, Shutterstock.com

Číslo 8

Osmičky budou jen těžko vycházet s jedničkami, protože jsou si zkrátka až moc podobní – individualisté, soutěživci, věční rivalové. Neumí upozadit své ego, takže podobné vztahy bývají pořádná Itálie! Nevychází ani se svobodomyslnými trojkami, které si chtějí dělat věci po svém – osmičky pak mají pocit, že trojkám nezáleží na jejich názorech. Vztah se sedmičkou je komplikovaný proto, že osmičky druhým tak nějak přirozeně mluví do života – a to sedmičky prostě nesnesou. Dobře vychází s laskavými a vstřícnými dvojkami a šestkami, které trochu obrousí jejich hrany.

Číslo 9

Devítky si nerozumí hlavně s praktickými čtyřkami. Devítky jsou totiž duchovně založené osoby, které rády filozofují, kdežto čtyřky se drží spíše při zemi. Příliš si neporozumí ani s osmičkami, které jsou pro ně moc jednostranné, příliš zacyklené v honbě za jedním cílem. Devítky jsou všestranné a neumí se tolik koncentrovat na jednu cílovou pásku, osmičky tak považují tak trochu za omezence. Sednou si s introvertními a také do sebe ponořenými sedmičkami nebo milujícími šestkami.

Číslo 11

Jedenáctka se nachází někde mezi jedničkou a dvojkou – na jednu stranu je velmi dominantní a cílevědomá, na stranu druhou je zde patrná zvýšená citlivost a kreativita typická pro dvojky. Nehodí se k ní hlavně osmička, třecí plochy zde vznikají v obou ohledech – budou se spolu prát o dominanci a zároveň trochu sobecká osmička jedenáctce neposkytne dostatek vřelosti a citu. Nesedí ani vztah s praktickou čtyřkou, která se nedokáže oprostit od své občasné přízemnosti. Hodí se k nim svobodomyslné trojky i milující šestky.

Číslo 22

Dvaadvacítka představuje zesílenou dvojku s ještě větší touhou po harmonii a citech, s větší schopností naslouchat druhým. Proto se k ní nehodí stejná čísla jako ke dvojce, jen konflikty budou ještě hlubší: svobodomyslné pětky dvaadvacítku zdeptají svou touhou po volnosti a neschopnosti plně se vztahu oddat. Introvertní sedmičky se před záplavou citu schovají do své ulity a dvaadvacítka bude frustrovaná z nedostatku jejich investice do vztahu. Dobře vyjdou s citlivými dvojkami a laskavými šestkami.

Udělali jste si náš test? Sedí to i na váš současný vztah?

Reklama

Související témata:

Načítám