Hlavní obsah

Která pozice zvyšuje šance na společné vyvrcholení?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Sladit potřeby dvou lidí do jedné vteřiny vůbec není jednoduché. Přesto existuje několik fíglů, díky kterým můžete být simultánní slasti blíž. Lehněte si na záda a nastavte pánev!

Článek

Co by většina heterosexuálních párů chtěla při milování prožít? Pochopitelně, že to má něco společného s orgasmem. „Jako výzkumník jsem se v rámci své praxe hodně dozvěděl o tom, po čem milenci prahnou. Touží přijít na techniku, která by vedla k simultánnímu vyvrcholení,“ popisuje americký sexuolog a psycholog Justin Lehmiller. Jak tomu lze jít naproti?

Přípravný kurz pro páry

Doporučuje se trénink společné masturbace, neboť tento způsob umožňuje lepší pochopení tělesných procesů muže a ženy. Když v ruce držíte ztopořený penis, pravděpodobně vnímáte, v jaké fázi vzrušení se partner nachází. A i on může během stimulace vašeho klína číst z vaší tváře.

Pro samotný pohlavní styk jsou vhodné pozice žena nahoře nebo misionář. Bývají totiž pohodlné, nenáročné a umožňují sladit tempo milování. Za výbornou polohu se však považuje cokoli zezadu, neboť penis naráží na přední stranu pochvy, tedy nejcitlivější část klína. Všechno tohle selhalo? Zkuste fígl, jehož pozitivní dopad potvrzuje i věda!

Úspěch metody? Šokující!

Zvýšení pravděpodobnosti současného vyvrcholení, silnější orgasmus a jeho častější frekvence. To si pochvalují zejména ženy, které se zkusily milovat metodou CAT (coital alignment technique). Pro ženy je totiž těžší si orgasmus načasovat.

S touto metodou přišel v 90. letech americký psychoterapeut Edward Eichel. Svoji teorii vyzkoušel na 43 párech. Před vyzkoušením metody 23 procent žen uvedlo, že při styku je schopno vyvrcholit. Po nácviku metody se toto číslo zvýšilo na 70 procent. Ani jeden pár před nácvikem CAT nedocílil společného orgasmu, pomocí této metody dosáhla společného orgasmu třetina účastníků!

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Jakákoli poloha zezadu je velmi výhodná, neboť penis naráží na nejcitlivější část klínaFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Pánev v hlavní roli

Jak to funguje? „CAT vyžaduje, aby muž v misionářské pozici narážel na stydkou kost, což je zjednodušeně řečeno ta oblast přirození porostlá chloupky,“ uvádí Justin Lehmiller. Partner na vás spočívá celou vahou a nijak se nepodpírá. Po vašem těle se jakoby klouže, přičemž si hlídá, aby jeho pánev neklesla pod úroveň té vaší. Pohyb vychází právě z ní. Začleňte ho i do svého erotického adventního kalendáře!

Houpavý a točivý pohyb

Vaginální penetraci doprovází neustálý kontakt mezi penisem a klitorisem, jenž milenec pevným stiskem opečovává. Je však třeba trochu se sladit. Cílem je naučit se pohybovat stejnou rychlostí a stejným způsobem. Britská sexuoložka Tracey Cox to ve své příručce Žhavý sex popisuje následovně:

„Žena vede pohyb při přírazu dovnitř. Zatlačí pánví nahoru a směrem dopředu, aby partnerovu pánev přibrzdila, nebo se ji snažila udržet co nejvíc vzadu. V tomto okamžiku je celý penis v pochvě. Při opačném pohybu přebírá aktivitu muž, v podstatě se role vymění. Muž tlačí partnerčinu pánev směrem dozadu a dolů. Žena se k němu tiskne tak, aby se poštěváček třel o kořen penisu.“

Nový rok, nové kousky

Nejde tedy o klasické přírazy, ale práci s tlakem. Nečekejte však nic jednoduchého. „Pochopitelně, že se nejedná o druh sexu, který by se v pornografii těšil největší popularitě, ale o tom to není. Zvládnutí CAT vyžaduje trochu praxe a hlavně spolupráci obou partnerů,“ uzavírá Justin Lehmiller.

Platí tedy, že pokud jste se společnou komunikací na štíru, moc šancí bohužel nemáte. Orgasmus je totiž pro všechny muže mocný stimulant! Á propos, už máte natrénováno? Nebo si snad nácvik metody CAT necháte na seznam novoročních předsevzetí?

A co vy, už jste někdy prožili simultánní orgasmus, nebo jej považujete za mýtus?

Reklama

Načítám