Hlavní obsah

Kukuřičný chowder s kuřetem a chorizem

Hodnocení:
(62)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Americká kuchyně není jen hamburger a hranolky, ale i mnohem zajímavější, a především zdravější jídla. Oblíbený šéfkuchař Marek Fichtner se recept na kukuřičný chowder naučil přímo od amerického kuchaře. Není to nic složitého, jde vlastně o zajímavou polévku.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 250 g kuřecích prsou
  • 100 g másla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 1 červená chilli paprička
  • 2 brambory
  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 čerstvá červená paprika
  • 150 g salámu chorizo
  • 1/2 pórku
  • 3 vařené červené brambory ve slupce
  • 200 g kukuřice
  • 1 svazek jarní cibulky
  • nasekaná pažitka
  • 80 g sýru čedar
Článek

Postup:

Krok 1: V kuřecím vývaru uvařte kuřecí prsa. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a chilli, přidejte bobkový list, a kostičky syrových brambor. Zalijte vývarem a vařte 20 minut do doby, než budou brambory měkké.

Krok 2: Přidejte smetanu, zredukujte ji a polévku i s uvařeným kuřecím masem vymixujte dohladka. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Krok 3: Do horké polévky přidejte nakrájený řapíkatý celer a pórek.

Krok 4: Na pánvi orestujte na troše oleje na proužky nakrájenou papriku a kolečka choriza.

Krok 5: Do vymixované polévky přidejte uvařené a na kostky nakrájené červené brambory, krátce povařenou kukuřici a kostky vypečeného choriza s paprikou. Dále přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku.

Krok 6: Na závěr posypte na jemné kostky nakrájeným čedarem a nasekanou pažitkou a podávejte.

Zkusíte tuto výbornou a jednoduchou polévku, jejíž celý postup najdete v Atlasu chutí na Stream.cz, nebo si dáte spíš třeba čočkovou polévku s kari?

ynezorPumanzeSaNyknalC