Hlavní obsah

Kupte si luxus. Zn. Na víkend!

Foto: Thinkstock

Pravý luxus si můžete dopřát i vy, stojí pár stokorunFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní designový stolek za tisícovku, olejomalba, která ozdobí stěnu, za stovku, a k tomu třeba luxusní kabelka Louis Vuitton za pět set korun, vždy jde o originály, a nikoli padělky. Líbí se vám tyto ceny? Víme, kde tohle všechno seženete.

Článek

Pozvali jste své známé na kolaudaci nového bytu a dodavatel konferenčního stolku zavolal, že ho bohužel nemůže dodat ve slíbeném termínu? Navíc jste zjistili, že vám stejně nestačí židle, takže někteří budou muset celý večer stát? Pak máte dvě možnosti: buď celou akci zrušit, nebo si vše půjčit. I když to není zatím tolik obvyklé, jinde ve světě jde o celkem běžnou službu, jak si na kratší či delší dobu dovybavit svůj byt či šatník. Zkuste to také!

Foto: Moree

Osvětlený barový stůl Lounge 105 si můžete půjčit na víkend za 2300 korunFoto: Moree

Co byste měli nejdřív vědět

Židle, stoly, party stany, nádobí, ale i paravány, konferenční stolky a v poslední době čím dál častěji obrazy, sochy a další umělecká díla – to je zařízení bytu, které si v současnosti můžete půjčit na dozařízení svého bytu či zahrady. Ceny se různí podle kvality a značky – zatímco víkendový pronájem plastového zahradního křesílka na party vás přijde na 25 korun, za svíticí designový stolek  (více o výhodách tohoto nábytku najdete zde) dáte přes tisíc korun. Ceny jsou zpravidla stanoveny za dva dny, neboť se předpokládá, že je lidé využijí hlavně o víkendu. Samozřejmě při pronájmu za týden či měsíc se denní taxa přiměřeně snižuje.

Foto: cezaa.eu

Moc lidí a málo místa k sezení? Půjčte si za 900 korun sedačkuFoto: cezaa.eu

Foto: Moree

Lounge stůl Mini můžete mít o víkendu doma za 900 korun, sedátko za 1300 korunFoto: Moree

Ale platí, že byste se při orientaci neměli řídit jen podle půjčovného, ale celkovými náklady. Zatímco někdo vám naúčtuje jen půjčovné a dopravu i vše kolem si musíte zařídit sami, jinde máte k dispozici plný servis. „Samozřejmostí v takových případech je doprava na místo, montáž, zprovoznění a vyčištění po akci,“ popisuje Luboš Žáček, zastupující značku Moree, která svůj nábytek také pronajímá. Půjčit si ho prý není podle něj nic složitého: „Stačí si vybrat na internetových stránkách požadovaný kus a zaslat objednávku e-mailem. Následně je zákazník zpětně kontaktován a jsou domluveny všechny další náležitosti. Stejně tak se mu ozveme na konci pronájmu a domluvíme s ním, kdy a kde nábytek opět vyzvedneme, aby s tím neměl žádné starosti.“

Foto: cezaa.eu

Na zahradní party se hodí hliníkový nábytek. Půjčení na víkend přijde na stokorunu za kusFoto: cezaa.eu

Foto: artoteka.eu

Obraz pivoněk o velikosti 60 x 100 cm si můžete domů půjčit za 600 korun za měsícFoto: artoteka.eu

Když chcete okouzlit

Zatímco stůl či židle jsou věcí praktickou, bez nichž se při pořádání větších oslav neobejdete, půjčit si lze i věci, které udělají radost jen vám osobně. Určitě mezi ně patří hezký obraz na zdi nebo třeba značková kabelka. Tu lze získat zhruba za pět set až tisíc korun. Ovšem neradujte se, že pětistovka v peněžence vám stačí. Půjčovny totiž vybírají vratnou zálohu, a to až do výšky  poloviny ceny nové kabelky. K dispozici tak musíte mít dalších sedm nebo deset tisíc korun.

U kabelek a dalších módních doplňků, kde doprava není tolik náročná, už ji pronajímatel nehradí. Buď si je můžete vyzvednout osobně – což je lepší, neboť si zkontrolujete její stav a také míru opotřebování –, nebo vám je za poplatek doručí kurýrní služba.

Foto: Luxurybags.cz

Abyste okouzlily kabelkami Prada a Louis Vuitton stačí vám 490 až 990 korunFoto: Luxurybags.cz

Zvažte však, kam s takovou kabelkou půjdete. Uzavřená společnost je přece jen lepší než nákup, protože i zde platí, že případné poškození nebo krádež budete muset platit vy. „Při půjčování samozřejmě chápeme, že se nelze vyhnout běžnému obnošení, a s tím je počítáno i v ceně. Pokud ale dojde k poškození nebo ukradení, musí zákazník zaplatit opravu a nebo mu naúčtujeme poplatek, který může být stejně vysoký jako cena nové kabelky,“ říká Šárka Rychtářová z firmy Luxurybags.cz a zároveň dodává, že se něco podobného skoro nestává, proto není třeba se toho předem bát.

Při osobním odběru vám samozřejmě personál poradí i s tím, jakou vybrat, ovšem inspirovat se můžete třeba i v našem článku Průhledné kabelky pobláznily svět.

Obdivujete v televizních seriálech zahradní party s ubrusy až na zem zdobenými mašlemi, kde na opěradlech židlí visí nejnovější modely luxusních kabelek? Dopřejte si je také. Máte na to! Aspoň o víkendu.

Reklama

Související témata:

Načítám