Hlavní obsah

Kuře na sójové omáčce, medu a chilli

Hodnocení:
(2)
Foto: Alena Hrbková (Prostonárodní kuchařka Květy Fialové)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

„Prostonárodní kuchařka Květy Fialové“ představuje nejoblíbenější recepty této slavné herečky (a kuchařky). Knihu stihla se svým kamarádem a kolegou Martinem Slunečkem sepsat i pokřtít krátce před svou smrtí…

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kukuřičné kuře
  • 2 jablka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • bílé polosuché víno
  • 1/2 chilli papričky
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžička provensálského koření
  • sůl
Článek

Postup 

Krok 1: Kuře rozporcujte na menší kousky, ponechejte kůži. Ze sójové omáčky, medu, nasekané chilli papričky, 6 lžic bílého vína a dvou lžic oleje vyrobte marinádu. Do ní naložte kousky kuřete a nechte nejméně hodinu marinovat.

Krok 2: Maso opečte téměř nasucho na pánvi, aby se zatáhlo. Marinádu schovejte na později. Poté kuře vložte na pekáč, přidejte zbývající lžíci oleje a na kousky nakrájená jablka, osolte, přikryjte a nechte při 180 °C 45 minut péct. Podlévejte dalším vínem nebo vývarem.

Krok 3: Do zbytku marinády vmíchejte mouku a provensálské koření a sos vlijte ke kuřeti. Ještě pár minut pečte, aby se na dně pekáče vytvořila hustá tmavá šťáva.

Krok 4: Podávejte s rýží, limetkou a nasekanou chilli papričkou.

Foto: Alena Hrbková (Prostonárodní kuchařka Květy Fialové)

Med na kuřeti pěkně zkaramelizuje a chilli s bílým vínem mu zase dodají příjemný šmrnc

Co říkáte této nezvyklé kombinaci chutí?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.