Hlavní obsah

Kuřecí nugetky ovoněné marockým kořením

Hodnocení:
(29)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Kuřecí nugetky pro vás asi nejsou žádná novinka. Ale i tohle oblíbené jídlo můžete udělat trochu jinak. Ozvláštněte řízečky trochou čerstvého zázvoru a marockého koření a pak je obalte v kukuřičných lupíncích a osmažte. Pochutnáte si opravdu božsky!

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 2 kuřecí prsa
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 vrchovatá lžička marockého koření ras el hanout
  • hladká mouka na obalování
  • 2 vejce
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 120 g kukuřičných lupínků
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí prsa omyjte, očistěte a poté pokrájejte na asi 16 kousků velikosti sousta. Maso osolte, opepřete a posypte kořením. Marocké koření ras el hanout obsahuje kurkumu, kardamom, skořici, muškátový oříšek, hřebíček, pepř aj. a jednotlivé směsi se mohou nepatrně lišit. Koření do masa rukama vetřete, aby bylo rovnoměrně ochucené.

Krok 2: Do hlubokého talíře nasypte hladkou mouku. V dalším talíři rozšlehejte vejce, posolte a přistrouhejte k nim oloupaný zázvor. Důkladně promíchejte. Kukuřičné lupínky krátce rozmixujte nahrubo v mixéru a připravte do dalšího talíře.

Krok 3: Kuřecí kousky obalte v mouce. Pak je lehce oklepejte. Poté je obalte ve vejcích s čerstvým zázvorem a nakonec v kukuřičných lupíncích.

Krok 4: V hluboké pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené nugetky smažte z každé strany asi čtyři minuty dozlatova. Poté nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte dle chuti s jogurtovým dipem nebo třeba bramborovou kaší.

Vyzkoušejte také křupavé řízky z trouby bez smažení!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama