Hlavní obsah

Kuřecí Pad Thai

Hodnocení:
(19)
Foto: ChefParade
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
střední

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte třeba pad thai podle ChefParade školy vaření.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení thajských rýžových nudlí
  • 300 g kuřecího masa
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 půlka pórku
  • 100 g sójových klíčků
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • tamarindová omáčka
  • vejce
  • cukr
  • sójová omáčka
  • rybí omáčka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 2 limetky
  • 100 g arašídů
Článek

Postup

Krok 1: Nudle zalijeme studenou vodou cca 30 minut předem. Nahrubo nasekané arašídy opražíme nasucho na pánvi a necháme stranou. Nasekáme česnek a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Mrkev a pórek nakrájíme na tenké proužky (julienne). Maso nakrájíme na tenké proužky.

Krok 2: Všechno ostatní si v malých miskách umístíme co nejblíže sporáku, abychom měli vše po ruce, až budeme pracovat s wokem. 

Krok 3: Ve woku rozpálíme olej na maximum. Do pánve vložíme kuřecí maso a až se zatáhne, přidáme česnek a vajíčko. Pak přijdou na řadu nudle a zelenina. Směs dochutíme cukrem, tamarindovou omáčkou, sójovou omáčkou a doporučujeme také trochu vývaru.

Krok 4: Směs mícháme a prohazujeme dokud nám nezměknou nudle a v poslední minutě přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a sójové klíčky. Naposledy důkladně promícháme a odstavíme z ohně. 

Krok 5: Servírujeme s opraženými arašídy, pokapané limetkovou šťávou. Můžeme přidat sušené chilli.

Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít FoodParade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31.8.-1.9. v pražském Trojském zámku. Jestliže byste chtěli vyzkoušet i další jídla, které můžete zároveň ochutnat na festivalu, zkuste je podle těchto receptů.

ynezorPumanzeSaNyknalC