Hlavní obsah

Kvalitní nůž jako součást vaší kuchyňské výbavy

Foto: Alza.cz

Foto: Alza.cz

Když se zeptáte jakéhokoliv profesionálního kuchaře, co používá při své práci nejčastěji, zajisté odpoví, že kuchyňský nůž.

Článek

Právě ten tvoří základ kuchyňské výbavy nejen u profesionálů, ale také v běžných domácnostech. Není se čemu divit, vždyť už v dávných dobách lidé si vytvářeli předměty podobné nožům, které jim pomáhali zvládat každodenní činnosti. Ať to již byla příprava pokrmu, potřeba obrany, výroba dřevěných předmětů nebo zpracování kůží, nůž byl nenahraditelný již tenkrát.

V dnešní době mají nože různých druhů nepostradatelné místo v každé kuchyni, takže se znovu obracíme na profesionály a zajímáme se o jejich zkušenosti a doporučení. Pro ně je již mnoho let jasnou volbou značka nožů Wüsthof. Ta nabízí vysoce kvalitní nože z legované nerezové oceli, což je materiál zaručující dlouhotrvající a extrémní ostrost nožů. Kvalitní zpracování potvrzují také rukojeti nožů Wüsthof s celokovovým jádrem, které jsou ergonomicky tvarované pro bezpečný a pohodlný úchop.

Foto: Alza.cz

Wüsthof kompletní sada nožů v bloku 7 ks CLASSICFoto: Alza.cz

Není nůž jako nůž

Sekání, krájení, řezání, porcování – existuje nespočet úkonů, při kterých potřebujeme v kuchyni nůž. Jak ale vybrat vhodný pro určitou činnost? Ideální řešení vám poskytne kompletní sada nožů Wüsthof, která nabízí různé druhy nožů pro konkrétní užití. Součástí této sady je navíc i ocílka na broušení nožů a praktický kuchyňský blok z bukového dřeva, ve kterém jsou nože přehledně rozmístěny a bezpečně uloženy a který díky svému vzhledu vytvoří zajímavý designový doplněk na vaší kuchyňské lince. Sada nožů je sestavena podle potřeb běžných uživatelů a tvoří ji pět nožů různých tvarů a délek. Po ruce tak máte nůž na čištění a krájení zeleniny a ovoce, speciální plátkovací nůž na porcování masa, nůž určený ke krájení pečiva, špikovací nůž nebo univerzální nůž pro každodenní využití. Kromě nožů jsou součástí této sady také praktické nůžky, které se hodí například pro stříhání bylinek nebo při porcování masa.

Foto: Alza.cz

Nože Wüsthof jsou vyrobeny z kvalitní legované nerezové oceliFoto: Alza.cz

Rodinná firma s 200letou tradicí

Kované nože vyrábí firma Wüsthof Dreizak Solingen již od roku 1814. Za dvě století se malá rodinná firma vypracovala na jednu z největších nožířských firem na světě a ve vedení společnosti stojí i nadále členové rodiny Wüsthof. Nyní již sedmá generace nožířů se stará o dosažení nejlepší kvality svých produktů a přísně dbá na výrobní proces s ohledem na šetrnost k životnímu prostředí.

Kompletní tým tvoří 300 kvalifikovaných pracovníků, kteří pracují ve dvou moderních továrnách v německém městě Solingen. Odtud pochází kompletní sortiment firmy Wüsthof, která v současné době nabízí více než 350 kovaných nožů, nůžek, kuchyňského nářadí a dalších krájecích doplňků, které se pyšní skvělou funkčností a nekompromisní kvalitou. Pro své jedinečné vlastnosti je značka Wüsthof oblíbena jak u světových kuchařů, tak u domácích kulinářů. Prestiž společnosti dokazuje také oficiální partnerství s národním týmem německých kuchařů i s dalšími týmy mezinárodních kulinářů, za Českou republiku jmenujme spolupráci s naším národním týmem, s Asociací kuchařů a cukrářů.

Foto: Alza.cz

Rukojeti nožů Wüsthof mají celokovové jádro a jsou ergonomicky tvarované pro bezpečný a pohodlný úchopFoto: Alza.cz

Pozor na nekvalitní atrapy

Na závěr přinášíme důležité upozornění, které se týká různých napodobenin nožů Wüsthof. Mnoho takových neoriginálních výrobků nese označení „Solingen“, pokud však nemají prokazatelný původ, rozhodně takové zboží nekupujte. Originální nožířské výrobky společnosti Wüsthof Dreizack Solingen poznáte podle charakteristického loga Trojzubce, které je pro znalce symbolem nejvyšší kvality.

Foto: Alza.cz

WüsthofFoto: Alza.cz

Tak co, vzpomněli jste si na někoho z vaší rodiny či na přítele, kterému by udělal takovýto dárek velkou radost?

Reklama

Načítám