Hlavní obsah

Kvůli rakovině přišla o prsa! Teď pomáhá dalším ženám

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nikdy ji nenapadlo, že by se jí mohla týkat rakovina prsu. Koneckonců byla mladá, bylo jí jen 26. Nakonec zákeřnou nemoc porazila, a to rovnou dvakrát. Přišla o obě prsa, ale nová odmítá. Shay Sharpe (40) prý nepotřebuje implantáty k tomu, aby byla ženou.

Článek

Když jí lékaři poprvé diagnostikovali rakovinu prsu, bylo Shay Sharpe z Baltimoru 26 let. Nemoc byla ve třetím stadiu a Shay podstoupila intenzivní ozařování, následně také lumpektomii (chirurgické odstranění nádoru až do zdravé tkáně). Poté si nechala od plastických chirurgů poprsí rekonstruovat a díky implantátům měla úžasný dekolt. Jenže v roce 2014 se nemoc vrátila.

Podruhé a jinak

Bylo to po deseti letech a Shay bylo 36 let. V rámci léčby přišla o obě prsa, lékaři jí provedli oboustrannou mastektomii. Samozřejmě jí nabízeli, že po vyléčení je možné opět s pomocí implantátů „vyrobit“ prsa nová. Shay to ale odmítla. „Bylo těžké se té možnosti vzdát, ale nakonec jsem pochopila, že prsa nejsou tím, co ze mě dělá ženu. Díky ňadrům mají ženy křivky, poutají pozornost mužů, jsou pro ně atraktivní, ale já jsem přesvědčená, že tohle všechno zvládnu i bez nich,“ říká Shay.

Podle ní je obecná představa, co je krása a jak bychom měli vypadat, jen jakýsi přelud v našich hlavách. Realita je jiná a každý je svým způsobem krásný. „Já jednoduše nepotřebuji prsa, abych se cítila žensky,“ tvrdí Shay.

Foto: Profimedia.cz

Shay Sharpe se za své jizvy nestydíFoto: Profimedia.cz

Své jizvy nosí hrdě

Přesto se i ona potřebovala naučit žít v novém těle a vyrovnat se s tím, jak její hrudník po mastektomii vypadá. A rozhodla pro poměrně netradiční způsob. Na chvíli se stala modelkou a nechala se profesionálním fotografem vyfotit nahoře bez.

Nyní má své jizvy prý ráda a rozhodně se za ně nestydí. Naopak je podle ní důležité veřejnosti ukázat pravou tvář téhle zákeřné nemoci. Proto své snímky zveřejnila – myslí, že to může pomoci dalším mladým ženám bojujícím s rakovinou.

Foto: Profimedia.cz

Prsa nejsou to, co ze mne dělá ženu, myslí si Shay SharpeFoto: Profimedia.cz

Reakce jsou různé

Sama Shay přiznává, že reakce na její nahé snímky byly různé. „Psali mi lidé, že jsem jim dodala sílu, ale také jsem dostala vzkazy, že bych si měla zachovat důstojnost, nechat si udělat prsa a že takhle nevypadá žena,“ říká Shay.

Z negativních reakcí si prý nic nedělá, ale je z nich trochu unavená. Ve své nemoci a v trápení, kterým si prošla, našla smysl. Shay totiž založila charitativní společnost Shay Sharpe’s Pink Wishes, která pomáhá ženám s rakovinou v posledním stadiu. „Kdybych sama neměla rakovinu, nikdy bych tuhle společnost nezaložila a nikdy bych se s těmito úžasnými ženami nepotkala. Přitom ale cítím, že takhle to mělo být, že tohle je smysl všeho, čím jsem si prošla,“ dodává Shay Sharpe.

Foto: Profimedia.cz

Shay Sharpe pomáhá nemocným ženám a k tomu patří i modeling – ukazuje krásu trochu jiného ženského tělaFoto: Profimedia.cz

Tohle chce odvahu, co myslíte?

Reklama

Související témata:

Načítám