Hlavní obsah

Jak poznáte, že vás miluje? Dělá těchto 5 věcí

Foto: Bobex-73, Shutterstock.com

Foto: Bobex-73, Shutterstock.com

Reklama

Je to opravdu láska, nebo jsem pro něj jen zábavný úlet? Tím se občas trápí leckterá žena. Rozeznat to přitom není ani tak složité. Stačí jen nezavírat oči před jasnými známkami, že tenhle muž vás moc vážně nebere.

Článek

Díky rozbouřeným hormonům se jako pravá láska tváří zpočátku kdeco. Později, když se organismus trochu zklidní, můžete být velmi nemile překvapené. Jak včas poznat, zda je tohle opravdová láska, nebo spíš nezávazný úlet, a jediný, kdo to bere vážně, jste vy?Nezavírejte oči před následujícími signály!

1. Můj dům je i tvůj dům

Samozřejmě to neznamená, že by si vás měl muž po pár týdnech chození hned nastěhovat k sobě. Ale to, jak moc si svůj byt či dům stráží, dost napoví, jak ke vztahu přistupuje. Přemýšlejte, jak se u něj doma cítíte. Jako host, nebo svobodně a přirozeně jako někdo, kdo tam (byť ne pořád) patří?

Nemáte u něj ani zubní kartáček či pár náhradních svršků, i když už spolu nějaký měsíc chodíte? Nikdy vás u sebe nenechá samotnou, a že by vám dal klíče, o tom nemůže být ani řeč? Opatrně, nechce si vás do života moc pouštět.

2. Můj život je i tvůj život

Když se s někým seznámíte, chvíli trvá, než poznáte prostředí, z něhož pochází, a lidi, kterými se obklopuje. Ale pokud ani po půlroce neznáte jediného jeho kamaráda ani nikoho z rodiny, je to zarážející. A jestli s vámi o nikom z blízkých nemluví, je to už vyloženě varovný signál.

Zamyslete se, jak vypadají vaše schůzky. Vždy jste jen ve dvou, chvíli někde posedíte, zajdete do kina či do divadla a pak se jde k vám nebo k němu a skončí to sexem? Nikdy žádná akce, kde by vás musel někomu představit? Tady už by měl poplašný systém svítit červeně. Když vás někdo opravdu miluje, touží, abyste se staly součástí jeho života. Chce se vámi pochlubit, chce, aby si vás jeho blízcí zamilovali stejně jako on.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Poznat, zda to s vámi myslí vážně, není zase tak těžkéFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

3. Časová flexibilita

Když někoho milujete, uděláte si na něj čas skoro vždy. Zvedáte mu telefony, a pokud to opravdu nejde, co nejdřív voláte zpět. Odpovídáte na zprávy, chatujete, mailujete si, vlastně se snažíte co nejvíc udržovat kontakt.

Jestli je ale vaše randění spíš nárazové, je to zarážející. Když na vás týden nemá čas a najednou si „vyšetří“ jeden večer, jde spíš o to, že zrovna nemá nic lepšího na práci. Kruté, ale pravdivé.

4. Vždy to skončí sexem

Jasně že sex k randění a začátkům vztahu patří. Bývá ho hodně a bývá skvělý. Ale přece jen, pokud se nějaký čas znáte, nejspíš už nastaly chvíle, kdy se to nehodilo. Třeba jste byly nemocné, unavené, měly jste své dny...  Jak partner na takové chvíle reaguje? Je otrávený, naléhá nebo třeba i rande zruší, když tuší, že neskončí sexem? Přemýšlejte, jistě pochopíte, o co mu doopravdy jde.

Skutečné lásce totiž nejde jen o sex, ale i o to, že vedle sebe jen tak usnete. Jestli jste s ním tohle ještě nikdy nezažily, asi o pravou lásku nejde.

5. Plány do budoucna

Po pár týdnech známosti se většinou nemluví o tom, koho pozvete na svatbu a kolik dětí si pořídíte, ale nějaká společná budoucnost by se rýsovat měla. Třeba jen vidina dovolené nebo výhled, jak strávíte Vánoce a podobně.

Jestliže se o budoucnosti (ani relativně blízké) vůbec nebavíte, je to zvláštní. Že by v ní s vámi prostě nepočítal?

Bohužel ne vše, co se tváří jako láska, jí skutečně je. Poznáte rozdíl mezi láskou a vášní?

Reklama

Související témata:

Načítám