Hlavní obsah

Lekce líčení: Tři podzimní trendy krok po kroku!

Foto: Jakub Jurdič

Chcete si vyzkoušet nové líčení v duchu podzimních trendů? Zkuste to spolu s vizážistkou LindouFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Zatímco pro některé ženy je líčení nutným zlem, pro jiné (a my doufáme, že jste v převaze) jsou všechny ty barvy téměř jako hračky. Spadáte do oné druhé skupiny? Vyzkoušejte s námi nové podzimní trendy!

Článek

Ve spěchu všedních dnů se většina žen, včetně nás, uchyluje ke klasice. Lehký make-up, řasenka, trocha tvářenky a jde se. Existují ale chvíle, kdy si zkrátka chcete s líčením trochu více pohrát. Pro tyto příležitosti je tu vizážistka Linda Chudomelová, která vás naučí tři různé looky. A všechny odrážejí aktuální trendy v líčení. Pokud si je chcete vyzkoušet spolu s námi, nezapomeňte otevřít fotogalerii. Najdete v ní přesný postup krok po kroku.

Retro inspirace

První líčení, které vám představíme, je inspirované sedmdesátými léty. Retro trendu ale vizážistka dodala moderní vzezření. Základním kamenem jsou v tomto případě nalepovací řasy, které se přichytávají pouze na spodní víčko.

Chcete-li dosáhnout stejného výsledku jako my, nalepujte je postupně řasu po řase. Pořídit si můžete jednotlivé trsy, stejně tak vám ale postačí levnější řasy v celku, které rozstříháte a s pomocí pinzety postupně přilepíte. Líčení doplňte matnou rtěnkou v burgundském odstínu.

Foto: Jakub Jurdič

Důraz na spodní linii řas, čistá tvář a matná burgundská rtěnka coby dokonalá tečka. To je líčení, které odkazuje na sedmdesátá létaFoto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 1. matná rtěnka Lime Crime, Velvetines, odstín Wicked, 2. tužka na oči Larger Than Life, Nars, odstín Rue Bonaparte, 3. lepidlo na umělé řasy Duo, Inglot, 290 Kč, 4. rozjasňovač Shimmering Skin Perfector v odstínu Moonstone, Becca, 5. stíny Artist Shadow, Make Up For Ever, odstín M-530 Coquille d'OEufFoto: archiv firem

Multibarevné linky

Linky budou na podzim velkým hitem, pokud ale pátráte po něčem neotřelém, zkuste tuhle barevnou variantu. Nepotřebujete na to ani speciální linky, pracovat můžete i se zkoseným navlhčeným štětečkem a sypkými stíny.

Začněte světlou barvou u vnitřního koutku oka, pokračujte dvěma odstíny modré a linku zakončete černou. Vizážistka použila oční stíny Sugarpill – konkrétně odstíny Tako, After Party, Velocity a Bulletproof. Linka se zapracuje štětečkem, dočistí korektorem, a je hotovo. Zbytek líčení ponechte co nejjemnější.

Foto: Jakub Jurdič

Nudí vás klasické linky? Zkuste multibarevnou verzi!Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 1. stíny Sugarpill, odstín Velocity, 2. tekutá linka Ultra Black Dipliner, Dermacol, 3. rtěnka Nars, Audacious Lipstick – odstín Raquel, 4. tvářenka Fresh Bloom All Over Colour, Clinique, 5. štěteček na linky MAC, Eyeliner Brush 209Foto: archiv firem

Mix výrazných odstínů

S posledním tipem zabrousíme do vod extravagantnějšího líčení. Pokud se nebojíte nápadných barev, zkuste je zkombinovat v rámci večírkového líčení.

Vizážistka použila fialový odstín spolu s kontrastní modrou, která ve finále krásně vyskočí. Výrazné líčení doplňte jen decentně – rtěnkou a tvářenkou v jemném odstínu. Tvářenku můžete případně i úplně vynechat.

Foto: Jakub Jurdič

Odvážné líčení pro dámy, které se nebojí barev! Ideální coby večírkový lookFoto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 1. stíny Yaby, odstín Eggplant, 2. tužka na oči Larger Than Life, Nars, odstín Abby Road, 3. řasenka Colossal Go Extreme, Maybelline, 4. kajalová tužka a oční stíny 2v1, Dermacol, 5. hydratační balzám Superbalm Moisturizing Gloss, CliniqueFoto: archiv firem

Experimentujete s líčením, nebo zůstáváte spíše u klasiky? Napište nám!

Reklama

Načítám