Hlavní obsah

Letní filmy: Dostanou i vás?

Foto: filmofolia.com

Leonardo DiCaprio ve filmu PočátekFoto: filmofolia.com

Reklama

Je tu polovina léta a s ní stále ještě spousta sluníčka, zábavy a volného času. Jak budete trávit dnešní večer? Co takhle vyrazit do kina! V multikinech na vás čekají opravdu kvalitní kousky, letní kina zase lákají na to nejlepší z uplynulé sezony. Vyberte si i vy!

Článek

Horké novinky stojí za to

Přestože je léto, kinosály multikin praskají ve švech. Proč? Všichni chtějí vidět nový film Počátek, v hlavní roli s Leonardem DiCapriem. „Obchodník se sny“, jak bychom hlavnímu hrdinovi také mohli říkat, má před sebou nelehký úkol – nabourat se do hlavy někoho jiného tak, aby zcela změnil jeho původní rozhodnutí. Komplikovaný příběh, s časovými posuny a fantastickými světy reality a snů, vám zcela zamotá hlavu. Kdo film neviděl, nepochopí. A možná ho nepochopí ani po tom, co ho viděl…V dalších rolích se objevuje např. Ellen Page (mj. těhotná hrdinka ze snímku Juno) a také křehká Marion Cotillard (která před lety mistrovsky zahrála Edith Piaf).

I děti vyměnily chladivé bazény za pohodlné sedačky multikin. Všechny totiž chtějí vidět poslední díl tetralogie Shrek s podtitulem Zvonec a konec. Je dobré hned na začátku podotknout, že čtvrté pokračovaní zbožňované série o zeleném zlobrovi je vtipností i příběhem tím nejslabším článkem řady. Párkrát se ale zasmějete (třeba když Oslík se slzami v očích vzpomíná na koťátka, na babičku, na babičku a koťátka a na babičku těch koťátek… nebo když tlustý Kocour Oslíka úpěnlivě a poníženě prosí o to, aby ho umyl, resp. olízal). I přesto je to ale tak, že Shrek je především pohádkou pro děti. A těch 92 minut se ve 3D kině s dobře zvládnutou animací vydržet určitě dá!

Foto: Bontonfilm

Se Shrekem se nudit nebudeteFoto: Bontonfilm

Ani na tyhle nezapomeňte!

Z nabídky multikin bychom ještě měli vypíchnout další zdařilé snímky. Např. A Single Man, drama stylizované do roku 1962 o tom, jak se homosexuální učitel George vyrovnává se smrtí svého dlouholetého partnera – dechberoucí a srdcervoucí. Zkuste i komedii Sexy 40, ve které se Catherine Zeta-Jones vykašle na nevěrného manžela a hned jak po rozvodu setře slzy z tváře, vyrazí na lov zajíců. A uloví! Za zhlédnutí stojí i Agora, dobrodružné historické drama ze starého Egypta, nebo také český akční film Kajínek, který vstupuje do kin 5. srpna. Chcete se zúčastnit jeho premiéry? Vyhrajte lístky v naší soutěži - ZDE!

Na co zajít do toho letního?

Tady je žebříček ProŽeny.cz – TOP 10 filmů, které byste si v letním kině neměli nechat ujít!

  1. Kuky se vrací – novinka z rodiny Svěrákových o plyšové hračce, která se touží vrátit domů
  2. Ženy v pokušení – nejzdařilejší komedie letošního roku – s Lenkou Vlasákovou a Eliškou Balzerovou
  3. Kick-Ass – parodie na akční komiksové filmy. Super hrdina bez super schopností zachraňuje svět
  4. Škola života – o intelektuálce, která se zamiluje do staršího muže. Následuje vzplanutí a nakonec i zklamání
  5. Jak vycvičit draka – kreslená pohádka o nešikovném Vikingovi, který zkrotí nezkrotitelného draka
  6. 3 sezony v pekle – devatenáctiletý Kryštof Hádek uteče z domova, aby žil svobodným provokativním životem
  7. Ctihodný občan – Gerard Butler jako rafinovaný vrah, který zabíjí, přestože je celou dobu zavřený ve vězení
  8. 2Bobule – Kryštof Hádek podruhé, tentokrát v komedii o lásce, přátelství a víně
  9. Julie a Julia – skutečný příběh dvou odhodlaných žen – jedné blogerky a jedné slavné americké kuchařky. V hlavní roli Meryl Streep
  10. Protektor – Jana Plodková a Marek Daniel ve filmu o těžkém životě v protektorátu

Máte i vy nějaký tip na dobrý film? Zapojte se do diskuse pod článkem a poraďte ostatním!

Reklama

Související témata:

Načítám