Hlavní obsah

Letní kozačky: Letos už nutnost!

Foto: 3Suisses.cz

Konečně můžete nosit kozačky i v létěFoto: 3Suisses.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete kozačky a nejradši byste je nosily po celý rok? Proč ne?! Vždyť jsou v kurzu i v létě. Nebojte se však, že byste si musely pařit nohy ve válenkách a „koních“. Trendy letní kozačky pro tuto sezonu jsou nejen dostatečně odvětrané, ale ušité z těch nejjemnějších materiálů. Tak už neváhejte a pořiďte si alespoň jeden pár. U nás si určitě vyberete.

Článek

Kozačky nejsou v létě v rozpálených ulicích žádnými nováčky. Už několikátou sezonu patří k vyhledávaným produktům. „Oproti minulému roku nabízíme zákaznicím více designů. Modely pod kolena s otevřenou špičkou nebo modely nad kotníky. Nejžádanější jsou ale jednoznačně letní kozačky do půli lýtek, jelikož se dobře kombinují s oblečením a vypadají lehce extravagantně,“ říká marketingová specialistka Baťa Lucie Seidlová.

Navíc jsou nyní kozačky ještě vzdušnější a otevřenější. Volná špička i pata, pásky nebo větrání v podobě rafinovaných průduchů po celém obvodu. To vše vám umožní, abyste mohly ve vysokých botách v klidu oslňovat i v nadcházejících slunečných dnech. A co víc! V botkách budou vaše nohy vypadat sexy, protože se nosí zásadně naboso.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 999 Kč, bonprix 849 Kč, Deichmann 799 KčFoto: archiv firem

Barvám vévodí hnědá

A na jaké aktuální trendy byste se měly zaměřit, abyste v létě byly originální a sylové? „Nejvíc frčí barvy v odstínech hnědé, od tmavé až po světlou, bílá a potom černá klasika. Co se týče materiálů, nejoptimálnější je perforovaná, tedy proděravěná kůže, dále semiš a textil,“ prozrazuje Zdena Nováčková z firmy Tamaris.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1999 Kč, Ann Christine 990 Kč, Baťa 1999 KčFoto: archiv firem

Vykročte s kulatou špičkou

U kozaček převažují kulaté špičky, přestože jsou ve hře pořád „koně“, tedy kožené špičaté kovbojské boty. Výška pak může být libovolná, stejně jako podpatek. Záleží, k čemu je chcete nosit. Nezapomeňte však na základní módní pravidlo – čím vyšší podpatek zvolíte, tím víc sexy budou vaše nožky i silueta vypadat. A nechceme slyšet už žádné výmluvy, že se v „tom“ nedá chodit. Vždyť i vysokánské podpatky mohou být pohodlné!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 699 Kč, bonprix 1099 Kč, Baťa 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 2599 Kč, Baťa 3599 Kč, Tamaris 1899 KčFoto: archiv firem

Nepodceňujte detaily

Chcete-li více provokovat a rozšířit svůj botník o nápaditější kousek, zaměřte se na důmyslné zpracování. Už od zimních kolekcí je in zdobení v podobě různých kovových cvočků, nýtků, pásků s přezkou, třásní a mašlí, které se prolíná i letními modely. Věřte, že vypadají velice efektně a šmrncovně. Hodí se hlavně na večerní party, ale vyrazit v nich můžete bez problémů i do práce.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1199 Kč, Tamaris 1899 Kč, Deichmann 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1199 Kč, Deichmann 599 Kč, Neckermann 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 799 Kč, Baťa 2999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 3599 Kč, Tamaris 2399 KčFoto: archiv firem

Ke kraťasům i k šatům

Neodolaly jste a už jste si letní kozačky pořídily, ale nejste si jisté, k čemu je pořádně nosit? Poradíme vám. Vysoké vyniknou nejlépe v kombinaci s kraťasy nebo minisukní, nižší kotníčkové pak obujte k šatům, sukním, ale i k legínám, capri kalhotům či úzkým slimkám. Kozačky holinkového typu s nízkou podešví využijte jistě do přírody nebo i v chladnějších letních dnech. Nebojte se improvizovat, vše je povoleno.

Tak které kozačky to budou? Už pro ně běžíte do obchodu? Nezapomeňte se s námi podělit o svoji radost. Vždyť i my milujeme boty. Tady je důkaz: Naše láska: Letní boty!.

Reklama

Související témata:

Načítám