Hlavní obsah

Letní šaty neuklízejte! 4 tipy, jak je nosit i po ochlazení

Foto: Pablos33, Shutterstock.com

Foto: Pablos33, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když se nám do toho příliš nechce, v závěru srpna bychom měli realisticky připomenout, že se blíží konec letního období. Znamená to, že byste měly začít odkládat šaty, které jste si nedávno pořídily? Rozhodně ne. Stačí jen vědět, jak prodloužit jejich sezonu.

Článek

Šaty jsou samozřejmě celoroční záležitost (i když se na ně v průběhu podzimu a zimy často zapomíná). S kombinováním kusů, které mají vyloženě letní charakter, ale mívá spousta žen problém. Přitom stačí chytře přidat kousky, které už doma máte. A ne, tím nemluvíme o trenčkotu nebo kožené bundě (na ty dojde za dalších pár týdnů).

Dejte šanci mikče

Saháte s padajícími teplotami automaticky po lehkém svetru? Zkuste modernější variantu se stylovou mikinou, která je navíc maximálně příjemná. Bránit se nemusíte ani variantám s kapucí, které se nosí už několikátou sezonu. Nejlépe budou vypadat kombinace s romantickými šaty z lehkých materiálů, které jsou vůči měkoučké mikině kontrastní. Ležérní look můžete podpořit teniskami, případně se přikloňte ke spojení s vyššími kotníčkovými botami, kterých jsou plné street stylové fotky.

Foto: Archiv firem

Na foto: mikina (Stradivarius, 449 Kč), kožené tenisky (Tommy Hilfiger, prodává Answear, 2399 Kč), šaty (Haily’s, prodává Zoot, 749 Kč), hodinky (Marc Jacobs, prodávají Klenoty Aurum, 4970 Kč), kabelka (Pieces, prodává Zoot, 799 Kč)Foto: Archiv firem

Vylovte z šatníku košili

Přidat kus oblečení navrch není jediný způsob, jak můžete na konci léta vrstvit. Jít se na to dá i opačně, zespod. Nejvíce si vyhrajete s klasickou bílou košilí, která se perfektně hodí zejména pod šaty s tenkými ramínky nebo ty bez rukávů. Střih šatů by přitom neměl být příliš úzký, aby košile pod nimi nebyla namačkaná. Na podzim můžete experimentovat i s tenkými roláky a svetříky, šikovné je také body s rukávem, které poslušně drží na místě.

Foto: Archiv firem

Na foto: košile (H&M, 1499 Kč), lodičky (H&M, 1299 Kč), šaty (s.Oliver, 1399 Kč), set prstenů (H&M, 249 Kč), kabelka (Mango, 499 Kč)Foto: Archiv firem

Změňte přístup 

Byla by věčná škoda, kdybyste naplno nevyužily jejich potenciál. Košilové šaty nemusíte nosit jen klasicky zapnuté, otevřené se dají využít i coby lehký přehoz přes další oblečení. Nechat je můžete kompletně rozepnuté (pásek vytáhněte nebo svažte vzadu do mašle), případně knoflíčky zapněte jen v horní polovině šatů a od pasu dolů dovolte látce vlát (samozřejmě za předpokladu, že máte pod šaty kalhoty).

Foto: Archiv firem

Na foto: košilové šaty (H&M, 899 Kč), kožená kabelka (Royal RepubliQ, prodává Zoot, 2959 Kč), triko (H&M, 199 Kč), džíny (F&F, 699 Kč), sluneční brýle (H&M, 599 Kč), kotníčkové boty (Zara, 2299 Kč)Foto: Archiv firem

Kardigan a šaty ve spojení

Vyhrát si můžete i s delšími objemnými kardigany, které se dají propojit s šaty pomocí pásku. Baví vás módní trendy? Nechte pásek páskem a místo něj použijte stylovou ledvinku, která splní stejný účel. Co se týče bot, opět se můžete vydat vícero směry. Lehké šaty v délce nad kolena snesou kotníčkové boty a později i kozačky na podpatku, špatnou volbou ale rozhodně nejsou ani cool tenisky.

Foto: Archiv firem

Na foto: kardigan (H&M, 599 Kč), tenisky (Nike, prodává Answear, 1999 Kč), šaty (H&M, 539 Kč), čepice (Answear, 349 Kč), ledvinka (Zara, 1299 Kč)Foto: Archiv firem

A jak letní šaty zateplujete vy? Napište nám!

Reklama

Načítám