Hlavní obsah

Líbání těla. Kde začít, aby mazlení gradovalo?

Foto: dekazigzag, Shutterstock.com

Foto: dekazigzag, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je venku sychravo a nevlídně? Zalezte si pod peřinu a oddejte se polibkům věnovaným celému tělu. Co všechno tím, tedy kromě rozkoše, získáte?

Článek

Výzkum vědců z pensylvánské Univerzity Wilkes, kteří podrobili testu 112 vysokoškoláků rozdělených do tří skupin, odhalil, že ti, kdo mají sex pravidelně jednou až dvakrát týdně, vykazují vyšší hladiny imunoglobulinu A (IgA) ve slinách. IgA je jedna z pěti hlavních tříd lidských protilátek, která je ve velké míře uvolňována na povrch sliznic a významně se podílí na ochraně proti mikroorganismům. Častější sex tedy představuje silnější imunitu. A roli v tom celém hraje i líbání.

Podle mnohých vědeckých zjištění dojde při líbání s partnerem k výměně až jedné miliardy bakterií, které ale nejsou nijak škodlivé, naopak. I díky nim se přirozeně posiluje imunitní systém jedince, což se během období podzimu a zimy nesmírně hodí. Tak už máte jasno, co budete po večerech dělat? Mazlete se a spojte rty s těmi milencovými. Ale nezůstávejte jen u nich!

Jak jednoduše zpestřit milování?

„Některé části těla jsou pro líbající se milence téměř vždy dostupné – zkuste svého partnera či partnerku líbat na šíji, na ouškách či na horních částech paží. Také ruce jsou velice vnímavou oblastí, při líbání však často přehlíženou a opomíjenou,“ vyjmenovává britská spisovatelka a sexuální poradkyně Linda Sonntag s tím, že smyslné líbání těla není žádná věda. Kde a jak začít?

„Nejprve prsty zlehka přejeďte po místech, která se chystáte oblažit svými polibky. Obzvláště citlivé a vnímavé jsou hýždě a záda. Proto polibte svého milého na šíji a pomalu se po zádech suňte stále níž. Naplno zapojte nejen své rty, ale i jazyk a nos. Svého partnera jemně olizujte a šetrně oždibujte ústy, nosem jej opatrně očichávejte. Vdechujte pach partnerova těla,“ radí zmíněná expertka ve své chlípné příručce Senzační sex. Při těchto kratochvílích po očku sledujte partnerovy reakce.

Méně známá zákoutí lační po péči

Některá místa na jeho těle totiž mohou být citlivější, což se promítne například v křečovitém škubání svalů. Příště tak budete vědět, že je vhodné vyhýbat se choulostivým oblastem. A čím dalším se řídit? Během líbání celého těla razte pravidlo, že si největší pozornost zaslouží ta místa, kterých se za běžných okolností ve všedním životě dotýká málokdo. Mezi takové lokality patří například podkolenní jamky, rýhy pod hýžděmi nebo vnitřní strana stehen.

„V podstatě neexistují zapovězené oblasti. Mužům i ženám je zpravidla příjemné, když je někdo olizuje, saje či líbá zvlášť na prsních bradavkách. Celkově je však líbání po celém těle cestou k důvěrnosti, jejíž prostřednictvím se dá spojit s vnitřním já milované osoby, cestou, která vám může být i sama o sobě dostatečnou odměnou. Jedná se také o dokonalou předehru pro orální sex,“ dodává Linda Sonntag.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Mazlení je nesmírně důležité, naučte se líbat partnera po celém těle. Uvidíte, jakou slast bude totéž působit i vámFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Od polibků k orálnímu sexu? Dokonalá cesta!

Podle průzkumu sexshopu Růžový slon, jehož se zúčastnilo více než sedm set lidí, patří právě orální sex společně s misionářskou polohou mezi nejoblíbenější sexuální praktiky Čechů. Je tedy jasné, že právě u něj to ve většině případů končí… Divíte se?

Glenn Wilson, britský sexuální poradce z londýnského Institutu psychiatrie, popisuje, že mnoho žen cunnilinctus vzrušuje více než soulož. „Zvlhčování ústy je snazší a pohotovější, muži obvykle lépe ovládají ústa než svůj pohlavní orgán. Jazyk je se svými rychlými, ostře kmitavými pohyby něžnější a citlivější než kůže na prstech. Mnoho žen tak přišlo na to, že při orální stimulaci mají orgasmus dokonce i tehdy, nemohou-li ho jinými způsoby dosáhnout,“ popisuje Glenn Wilson ve své publikaci Vynalézavá láska.

Podle tohoto odborníka muže felace vzrušuje proto, že je tak odlišná od „obvyklého“ souložení. Při felaci se zároveň projevuje vysoký stupeň důvěrnosti. Zážitky jsou však mnohem intenzivnější, pokud se milenecká dvojice k orálnímu sexu „propracuje“ pozvolna, přes zmíněné líbání těla. Mazlení tak dokonale vygraduje.

A na jakých místech polibky obvykle přijímáte právě vy?

Reklama

Načítám