Hlavní obsah

Líčení (nejen) pro starší pleť. Zkuste ho s námi!

Foto: Jakub Jurdič

Jak si poradit s líčením zralé pleti? Natrénujte ho s námi krok po kroku!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Líčení zralé pleti má svá specifika – k tomu, abyste si přidaly na letech, totiž stačí málo. Dobrou zprávou ale je, že totéž platí i obráceně. Jak zařídit, aby make-up pracoval ve váš prospěch?

Článek

S postupujícím věkem se vyplatí zaměřit především na samotnou pleť. Úkol číslo jedna? Zbytečně nezdůrazňovat vrásky. Výběr podkladového krému a make-upu je nejdůležitější. „Hutné make-upy vynechejte a dejte přednost přípravkům s lehkou fluidní texturou, které nebudou zalézat do vrásek,“ říká vizážistka Linda Chudomelová. Vyzbrojit se můžete také tónovanými BB krémy nebo ještě lépe jejich CC sourozenci (ty obsahují anti-age složky), případné nedostatky potom samostatně dolaďte korektorem.

Opatrně postupujte také v oblasti pod očima, sem make-up vůbec nepatří. „U starší pleti je lepší pod oči nedávat nic, vyhnete se tak situaci, kdy se přípravek dostane do vrásek a zbytečně je zvýrazní. Pokud se bez kamufláže neobejdete, zvolte lehounký tekutý korektor,“ doporučuje vizážistka.

Podceňovat byste neměly péči – pod make-up používejte krém s ochranným faktorem (nejlepší prevence proti stárnutí pleti vůbec!) a na večer kombinujte noční krém s koncentrovaným sérem. Šetřete naopak pudrem, po tom sáhněte jen v případě nouze a používejte ho výhradně na T-zónu. Pamatujte, že čím méně vrstev na pleti bude, tím lépe.

Základní shrnutí máme za sebou a teď vám ukážeme, jak líčení dotáhnout k dokonalosti. Podrobný postup najdete již tradičně ve fotogalerii. Role modelky se ujala naše jednašedesátiletá čtenářka Marie.

Foto: archiv firem

CC krém funguje jako lehký make-up a hydratace v jednom, chybět by vám neměl ani zpevňující denní krém a extra výživné sérumFoto: archiv firem

Svěží líčení pro všední dny

Začněme lookem, který unosíte 365 dní v roce. Jemné líčení sluší všem, tváři dodá šťávu a trochu barvy. Nejde o nic náročného, přesto ale doporučujeme řídit se návodem. Základem je perfektní pleť, jemně nalíčené oči (oblíbený trik se světlým stínem pod obočím vynechejte, zvýraznil by povislou kůži) a rtěnka v přirozeném odstínu. Se zdůrazněním očí vám pomůže tužka, tvrdé černé se ale obloukem vyhýbejte. Místo toho zkuste šedou nebo hnědou.

Foto: Jakub Jurdič

Jemným líčením zabodujte kdykoli a kdekoli! Nevynechávejte tvářenku, která dodá na svěžestiFoto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 1. tónovací krém Pure Radiant Tinted Moisturizer, NARS, 2. tekutý přípravek na obočí Eyebrow Liquid Pen, Suqqu, 3. stíny Yaby v odstínu Strawberry Sherbert pp057, 4. kleštičky na řasy Inglot, 5. řasenka High Impact Extreme Volume Mascara, CliniqueFoto: archiv firem

Odvážně s trochou barvy

Ani ve zralém věku nemusíte ignorovat syté barvy. „Ty dokážou naopak krásně prozářit obličej a nejsou tak těžké, jako některé zemité tóny,“ vysvětluje vizážistka Linda. Nejjednodušším způsobem, jak si je dopřát, jsou rtěnky. Výrazné rty se stanou stěžejním prvkem celého líčení, ani tak ale neopomíjejte oči. I ty si zaslouží lehké zdůraznění.

Foto: Jakub Jurdič

Vyhýbat se barvám není nutné. Co říkáte například na oranžovou rtěnku?Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 1. rtěnka Yaby v odstínu Desire lc106, 2. řasenka Benefit They´re Real!, 3. transparentní tužka na rty s kyselinou hyaluronovou, Dermacol, 4. tvářenka Blush Subtil Palette, odstín 01 Rose Flush, Lancôme, 5. stíny Make Up For Ever, Artist Shadow, odstín Ivoire RoséFoto: archiv firem

Nadčasová večerní varianta

Do třetice vám představíme večerní variantu, inspirovanou klasikou. Hvězdou celého looku jsou červené rty v kombinaci s výrazně nalíčenýma očima. Obligátní černou linku tu supluje tmavě šedý stín, který je jemnější. Ptáte se, proč malovat linku stínem? S běžnými produkty, které vytvářejí ostré linie, se vám může malovat hůře. Na vině jsou zvrásněná víčka, která téměř znemožňují vytvoření stoprocentně rovné linky.

Foto: Jakub Jurdič

Červená rtěnka a linka, tvořená pomocí stínů. To je osvědčená dvojice, se kterou můžete vyrazit na každý večírekFoto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 1. rtěnka Maqpro v odstínu 5262, 2. paletka očních stínů MUR, Redemption Palette Iconic, 3. pudr Diamond Perfect Finish, Purely Cosmetics, 4. tvářenka Sugarbomb, Benefit, 5. tužka na rty Lip Line Perfector, Make Up For EverFoto: archiv firem

A jaké je vaše nejoblíbenější líčení? Napište nám!

Reklama

Načítám