Hlavní obsah

Líčení podle herečky Jitky Sedláčkové (58): Krém vklepávat!

 

Reklama

Herečka Jitka Sedláčková (58) nás nechala nakouknout do své „koupelny“ a ukázala nám, jak se běžně líčí. Bez čeho se v péči o pleť neobejde? Jak správně zapracovat do pleti anti-age krém? A rozhodně vám nesmí utéct její úžasný grif, jak si nanášet řasenku.

Článek

Herečku Jitku Sedláčkovou (58) můžete znát třeba z Divadla v Řeznické, kde hrála například v inscenaci Hello, Dolly!, nebo jste ji tam mohli vidět v její oblíbené roli prostitutky ve hře Tonka Šibenice. Anebo vás zaujala ve filmu Špindl (2017) a určitě ji znáte z vedlejších rolí v seriálech Pustina (2016), Krejzovi (2018) a Kapitán Exner (2017).

Jitka se v běžném životě moc nelíčí, jen když vyráží do společnosti, a přitom ctí zásadu své maminky: „Vždycky hezká, někdy hezčí.“ To znamená dbát o zevnějšek, ale není nutné se parádit každý den na maximum – pak už totiž nemáte čím překvapit!

Při našem setkání i později na kameru prozradila, jak vypadá její typické ráno: jak pečuje o pleť, čím se líčí a jaké jsou její triky pro mladistvý vzhled. A my jsme přesvědčeny, že nikdo si neumí namalovat řasy tak obratně a bez chyb jako Jitka. Mrkněte na video!

Jak být o deset let mladší?

Herečka nám prozradila, že pracovní štěstí ji potkalo až po padesátce. Mezi čtyřicítkou a padesátkou podle svých slov ztratila deset let, kdy trpěla nadváhou, a prý nebyla ošklivá ani hezká, ani žena, ani muž.

Dnes se však zdá, že dokázala proud času obrátit ve svůj prospěch a ztracené desetiletí jednoduše vymazat. Jen září, role a nominace na ceny se hrnou a energie z ní doslova tryská. A jaké je za tím tajemství? „Rozhodla jsem se, že si každý měsíc budu dělat radost, protože čas letí. Můj věk se ale zastavil v pětapadesáti, říkám že je mi 55+ a dál už odmítám pokračovat,“ říká sympatická herečka.

Snaží se žít přítomností: „Nechci ani myslet na zítřek, protože mi to ubírá z dneška. Důležité je nespěchat. Když spěcháte, den vám rychleji uteče. Já si užívám každý moment, od rána do večera.“ Energii čerpá běháním, výlety a věří, že věci máme nechat plynout a neztrácet čas hádkami a nedorozuměními, protože jsou podle ní nesmysl. Také chodí na kraniosakrální terapii, která, stručně řečeno, harmonizuje energie proudící v těle a spouští samoléčebné procesy.

Přerostlé dítě

„Já jsem malé dítě se vším všudy. Zastavila jsem se někde okolo pěti až osmi let. Byla jsem absolutně závislá na mamince, která už dlouho nežije, a jsem jednoduše dítě, které svět vidí dětskýma očima, mluvím s hračkami a hraju si se svým dvacetisedmiletým synem na svět, který neexistuje. Skrze plyšové hračky si posíláme vzkazy a smějeme se tomu,“ říká s úsměvem a nadsázkou.

Zpěvačka, která neumí zpívat

V současnosti hraje v slavné životopisné hře Petera Quiltera Je úchvatná! americkou zpěvačku Florence Foster Jenkins (1864–1944), která neuměla zpívat, a přesto se dokázala prosadit. Za tuto roli byla Jitka Sedláčková nominována na Cenu Thálie a v inscenaci, kterou režíroval Jan Hřebejk (52), ji můžete vidět v Divadle Na Jezerce 1. a 14. října.

Nezapomeňte kouknout i na starší díly VIP líčení: Co používá Monika Bagárová nebo Vlastina Svátková?

Reklama

Související témata:
Jitka Sedláčková

Načítám