Hlavní obsah
3,1
(128)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Když spěcháte, není nic jednoduššího, než si namazat kus chleba. Ale i obyčejný chleba můžete posunout do výšin gurmánského zážitku, když si vyhradíte jen pár minut navíc a zapečete ho se sýrem, slaninou a brusinkami. Rozhodně zapomeňte na papundeklový tousťák a raději si dejte výživnější klasický kváskový chléb – déle vás zasytí a k zapečení se hodí i už lehce oschlé kousky.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 plátky slaniny
  • 4 plátky kváskového chleba
  • 1 ks camembertu
  • 3 lžíce brusinkové marmelády
  • 1/4 lžičky čerstvého rozmarýnu
Článek

Postup

01.

Přímo v toustovači, na velké pánvi, v troubě nebo kontaktním grilu nechte nasucho vyškvařit slaninu (v případě akutního hladu můžete tento krok vynechat a dát ji tak, jak je). Mezitím si všechny chleby z vnější strany namažte máslem.

02.

Dovnitř vetřete brusinkový džem, posypejte rozmarýnem, obložte plátky sýra a přidejte vyškvařenou slaninu. Skvělé jsou i tenké plátky křupavého jablka.

03.

Chleby pak zapečte v toustovači (ten je šikovné vyložit pečicím papírem, aby se na něj nepřichycoval sýr), kontaktním grilu, troubě nebo na pánvi, rozkrojte a podávejte třeba s rukolovým salátem.

Foto: Eva Malúšová

I takhle mohou vypadat jídla do 15 minutFoto: Eva Malúšová

Další ověřené kombinace: mozzarella, pesto a rajče; ementál, krůtí šunka, dijonská hořčice a zelené jablko; kečup, gouda, osolená a opepřená cibule a šunka od kosti; sýr s modrou plísní, tymián a hruška.

Pokud toužíte po trochu sofistikovanějších rychloreceptech, mrkněte do článku 3 rychlé večeře do 15 minut nebo vyzkoušejte některý z naší padesátky nejlepších receptů na těstoviny.

Reklama

Načítám