Hlavní obsah
2,9
(522)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Tak trochu jiná žampionová polévka, ve které se výborně snoubí chuť žampionů, papriky a kopru. Inspiraci jsme našli v maďarské kuchyni a jsme si jistí, že tahle netradiční kombinace u vás rychle zdomácní.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g žampionů
  • 1 ks cibule
  • 1,5 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Smažte asi tři minuty. 

02.

Po této době žampiony s cibulí zaprašte hladkou moukou a oběma druhy mletých paprik, vše krátce zarestujte a zalijte horkým vývarem. Vařte asi deset minut. 

03.

Poté dle chuti osolte a přidejte čerstvě namletý pepř a nasekaný čerstvý kopr. Nakonec polévku zjemněte zakysanou smetanou. Dejte asi polovinu kelímku, zbytek smetany použijte při servírování, stejně jako pár snítek kopru. 

Foto: Autorka

Takhle lákavě vypadá netradiční žampionová polévkaFoto: Autorka

Tip

Aby se zakysaná smetana v polévce nesrazila, přidávejte ji do jídla v pokojové teplotě. Když místo masového vývaru použijete zeleninový, rázem získáte plnohodnotný vegetariánský pokrm.

Reklama

Načítám