Hlavní obsah

Martina zhubla 16 kilo za 5 měsíců. Díky selskému rozumu!

Foto: Marie Bartošová

Poporodních kil se Martina nemohla zbavit, proto se domluvila s dalšími maminkami a společně se rozhodly využít služeb odborníka na výživuFoto: Marie Bartošová

Reklama

Osmadvacetiletá Martina dokázala za pět měsíců zhubnout 16 kilo. Bez trápení, hladu a dřiny. Pomohl selský rozum a heslo nepřejídat se. A co dalšího? Čtěte její příběh!

Článek

Někdy zbytečně hledáme složité cesty, přitom existuje jednoduché řešení: Chcete zhubnout? Tak se snažte, a jen o tom pořád dokola nemluvte nad kávou se šlehačkou. Stejně tak to i měla Martina: „Po porodu jsem se 16 kil navíc nemohla zbavit,“ vypráví osmadvacetiletá dlouhovláska. Byla tím zaskočená, protože se po prvním dítěti zvládla na svou původní váhu dostat bez potíží. „Tentokrát to ale nešlo,“ popisuje. S několika dalšími maminkami se proto dohodla, že využije nabídky výživové poradkyně a společně začnou hubnout. Ne zítra, ne od pondělka, ale hned.

Co pomohlo?

Martina v tu dobu měla při výšce 170 cm 73 kilo. A jaký byl nakonec princip jejího snažení? „Nic složitého, musela jsem začít jíst skutečně pravidelně pětkrát denně a po 18. hodině už nejíst,“ říká maminka dvou malých dětí. Navíc se ukázalo, že byla rovněž následkem těhotenství hodně zavodněná, proto se musela zaměřit na pití tekutin, které zdravě odvodňují, jako je například zelený čaj. Do té doby prý jedla jen dvě až tři jídla za den. A velká. „Dokonce jsem nebyla líná si v deset večer rozmrazit maso a udělat si druhou večeři,“ přiznává Martina.

Foto: archiv čtenářky

V téhle době Martina kila navíc neřešila. Byla šťastná a těšila se na potomkaFoto: archiv čtenářky

Jakmile ale začala psát, co a kdy jí, bylo jí jasné, kde chybuje. „Na facebooku jsme založily skupinu, kde se denně psal jídelníček, a poradkyně Míša Vítů komentovala, co je dobře a co špatně, buď následovala pochvala, nebo bylo zle,“ říká Martina. Takže třeba chleba s loveckým salámem jí poradkyně vyměnila za šunku od kosti, bílý chléb za tmavý, pizzu za rýži. Martina se také naučila jíst svačiny, přestala sladit i pít sladké limonády, zmenšila porce, ubrala přílohy a přidala zeleninu, kterou do té doby moc nejedla.

Foto: archiv čtenářky

Kila po prvním porodu šla dolů Martině sama, po druhém je musela cíleně shazovatFoto: archiv čtenářky

Jednat, neřešit

Zajímá vás, jak dokázala hubnutí vydržet a nevzdat? „Musíte chtít, naštvat se na sebe a jít si za tím,“ myslí si Martina. Sama prý jednoho dne zjistila, že se do žádného oblečení nevejde a chodí jen v jedněch kalhotách velikosti 42. „Připadala jsem si hrozně, což pro mne byl důležitý impuls s tím hnout,“ dodává Martina.

Foto: Marie Bartošová

Takhle vypadá Martina dnes: spokojená a sexyFoto: Marie Bartošová

Nehubnout kvůli někomu, ale kvůli sobě

Za necelých pět měsíců tak měla o 16 kilo méně a z původních 73 se dostala na 57 kilo. „Podle mě strava tvoří osmdesát procent úspěchu, cvičení vám tělo zpevní, ale nezhubnete jím,“ prozrazuje svůj názor Martina. S tím, že kila dole drží stále, protože se hlídá, a pokud přestřelí, další den to napraví.

Foto: Marie Bartošová

Martinu jsme oblékli do nejrůznějších stylů i oblečeníFoto: Marie Bartošová

„Nesmíte hned panikařit a vykašlat se na snažení úplně,“ radí sympatická blondýnka. „Máte-li tedy opulentní večeři, druhý den si uberte. Dáte-li si k obědu dortíček, k večeři snězte jen salát. Neztloustnete po pár prohřešcích, ale když se přejídat budete pořád,“ uvědomila si Martina, a podle toho i jedná. Je moc ráda, že se kila vůlí podařilo shodit. S pravidelným jídelníčkem a selským rozumem, to prý nebylo tak těžké…

Foto: Marie Bartošová

Zvládnout se cítit v pohodě můžete i vy. Pokud chcete zhubnout, chce to se rozhodnout a jednatFoto: Marie Bartošová

Co vy na to?

Reklama

Načítám