Hlavní obsah

Méně známé výhody sexu. Zabraňuje sperma potratům?

Foto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Foto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Potlačuje stres, pozitivně ovlivňuje zdraví srdce, posiluje imunitu, zlepšuje spaní a podle některých i omlazuje. Sex je zkrátka takovým přirozeným lékařem, za jehož silou stojí především mužský ejakulát. Polykáte ho? Jestli ne, tak je možná načase začít.

Článek

Každá žena by se měla ještě předtím, než rozpumpuje penis svého muže, rozmyslet, co udělá s ejakulátem. Nechá gejzír vystřiknout jen tak do prostoru? Zvolí za přistávací plochu svoje ňadra nebo ho labužnicky přijme do úst? Rozhodnutí by pochopitelně mělo být dobrovolné a nenásilné, jako třeba u análního sexu. Leckdy k rozlousknutí pomohou i věcná fakta. Víte, jak sperma prospívá ženskému zdraví?

Prevence preeklampsie

Ejakulát obsahuje mnoho minerálních látek, ke kterým patří zinek, vápník, hořčík a sodík, a také fruktózu, vitamin C, cukry, kreatin a více než 400 druhů bílkovin. Pokud se tedy rozhodnete, že jej spolknete, rozhodně vám neublíží. Ba naopak. Oddělení imunohematologie a krevní banky z nizozemské leidenské nemocnice hlásá, že jakmile je žena těhotná, měla by pánský ejakulát vzít na milost – orálně. Polykání spermatu je totiž ve vztahu se sníženým výskytem preeklampsie, což je závažná nemoc, která se objevuje pouze v těhotenství a má s ním přímou souvislost.

Foto: sirtravelalot, Shutterstock.com

Polykání spermatu může mít pozitivní vliv na průběh těhotenstvíFoto: sirtravelalot, Shutterstock.com

Záchranné lano všech maminek i miminek

Při zdravém průběhu gravidity je placenta propojená s cévami dělohy tak, že do ní proudí mateřská krev. Stává se však, že matčiny cévy nejsou úplně otevřené a k plodu se dostává málo kyslíku a živin. Plod v nouzi začne produkovat látky, které zvyšují matčin krevní tlak a ohrožují orgány, jako jsou játra, ledviny či mozek. V podstatě se matka stává alergickou na dítě a vzniká preeklampsie, která patří k nejčastějším příčinám úmrtí v těhotenství. A právě polykání spermatu její výskyt snižuje. Látky ve spermatu převezmou část regulace imunitního systému ženy a riziko propuknutí nemoci je tak 4,5krát menší. Řekli byste to do něj? A co dalšího můžete od ejakulátu čekat?

Sperma jako antidepresivum

Univerzita v Albany zachází ještě dál. Tamní vědci tvrdí, že semeno obsahuje látky, které zlepšují náladu a pozitivně ovlivňují úzkosti a deprese. Podle nich je pánské mlíčí běžně dostupným antidepresivem, které působí i na kvalitu spánku. Výzkumníci uvedli, že vagina absorbuje řadu složek spermatu, které jsou přítomné v krevním řečišti během několika hodin po „podání“.

Pochopitelně je nejlepší přijímat ejakulát v rámci monogamního vztahu, kde je prostor pro věrnost a důvěru, protože nepříjemná přenosná nemoc spánek ani náladu určitě nevylepší!  Když je však všechno v pořádku, nestandardních výhod spermatu je prý víc.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Ejakulát je skoro zázračná tekutinaFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Napěchovaný dekolt s otazníkem

Biochemický obsah ejakulátu při troše optimismu naznačuje, že jeho požití může mít několik předností – od účinků proti stárnutí, jak říkají vědci z Rakouska, až po stimulaci inteligence. Jistá dáma si zase stojí za tím, že pití ejakulátu zvětšuje prsa. Jmenuje se Jesabelle Monroe (27) a pochází z Kalifornie. Jednou jí bývalý partner řekl, že pro napumpovanější hrudník musí každý den pít jeho mlíčí. Mladá žena poslechla, a když se s přítelem rozešla, začala sperma sbírat od kamarádů. Hezky 500 mililitrů denně po celých deset let. Její ňadra jsou nepřehlédnutelná a váží víc než 30 kilo.

Nicméně kromě jejího optimismu neexistuje žádný vědecký důkaz, který by tuto teorii uznal za platnou. Naděje však vždycky umírá jako poslední. Nebo to snad vidíte jinak?

A jaký postoj k ejakulátu máte vy? Než se rozhodnete, že jej přijmete ústy, musíte o něm vědět naprosto všechno! 

Reklama

Načítám