Hlavní obsah
2,6
(68)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Dnes pro vás máme recept na oblíbené jídlo francouzských dětí - nadýchanou kokotkovou omeletu s rajčetem plněným šunkou a zapečené se sýrem. Od kokotky ale nečekejte nic vulgárního, jedná se o roztomilý kastrůlek s víčkem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 4 ks rajčat
  • 80 g sýra
  • 4 plátky šunky
  • 200 g bylinkového sýru s česnekem
  • 3 lžíce smetany
  • 6 ks vejce
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.

02.

V míse metlou nebo ručním šlehačem našlehejte vejce a přimíchejte smetanu s bylinkovým sýrem. Osolte, opepřete a znovu dobře prošlehejte.

03.

Z rajčat odřízněte „pokličku“ a vydlabejte zrníčka a dužinu tak, aby vám zbyly duté mističky.

04.

 Plátky šunky srolujte nebo nakrájejte na kousky (první varianta vypadá efektněji, druhá se lépe jí) a vložte do rajčat.

05.

Rajčata dejte do středu kokotek nebo malých zapékacích mističek, opatrně zalejte našlehanými vejci a zasypte strouhaným sýrem. 

06.

Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova. Dozdobte třeba petrželkou a podávejte s pečivem.

Co říkáte, zkusíte náš recept?

Reklama

Související témata:

Načítám