Hlavní obsah

Mezi kadeřníky to vře. Víme, proč!

Foto: Thinkstock

Kadeřníci mají šanci přihlásit se do 31. srpnaFoto: Thinkstock

Reklama

Super vlasy, super účesy, to je dlouho očekávaná soutěž Kadeřník roku pořádaná firmou Schwarzkopf Professional! Soutěžící právě teď dokončují své připravované kolekce. Kdo letos získá prestižní ocenění, ještě pochopitelně nevíme. Ale byli jsme na výzvědách u dvojnásobné kadeřnice roku Jany Burdové, která nám prozradila něco ze zákulisí celé soutěže.

Článek

Kadeřník roku je prestižní soutěž, při které mohou poměřit své umění všichni kadeřníci a kadeřnice a ti nejlepší z oboru ocení jejich kreativitu a umění. Posouvají se hranice, boří se mýty, prožívají vítězství i prohry, ale to hlavní je získání zkušeností a zdokonalení se v práci. Slavnostní galavečer již 11. ročníku se uskuteční 22. ledna 2011 v hotelu Hilton Prague.

Co se právě děje

V současné době vrcholí zasílání přihlášek do jednotlivých kategorií, poslední se přijme 31. srpna. Ve dnech 10. a 11. září zasedne jak odborná, tak novinářská porota, aby vybrala nominované do slavnostního večera. Ihned poté budou zveřejněny výsledky, včetně složení poroty, která je v tuto chvíli zatím v utajení. Důvodem je pochopitelně zachování její nestrannosti a naprosté objektivnosti v hodnocení přihlášených prací, které jsou taktéž hodnoceny anonymně bez uvedení jména autora a salonu.

My ovšem víme, že se jedná o české a slovenské odborníky v oblasti kadeřnictví, stylingu či fotografie, zahraniční vítěze předešlých ročníků a majitele salonů. V novinářské porotě zazní známá jména z TV, módy a designu.

Co se děje v zákulisí…

…jsme se zeptali Jany Burdové, dvojnásobné vítězky soutěže Kadeřník roku, jedné z horkých adeptek na prestižní ocenění.

Čím se pro vás liší současný ročník od těch minulých?

Letošní ročník je pro mě i můj tým naprosto jiný. Mám dilema. Díky novým pravidlům jsme se dostali do zvláštní situace. Když budeme dobří, bude to mít paradoxně smutný konec, protože už v této soutěži nebudeme v dalších letech moci bojovat o zlato. A tak nevím, jestli do toho máme dát všechno a rozloučit se, nebo se až tolik nesnažit a zůstat.

Jak vám soutěž změnila život?

Dost zásadně. Posunula mě na vyšší úroveň, a to nejen v kadeřnické branži, ale i osobnostně. Začala jsem být náročnější především sama na sebe a svou práci a samozřejmě i na svůj tým. Dnes už vím, jak se dají účesy lépe propracovat, jak se dá kvalitněji a efektněji udělat přehlídka apod. Kvůli tomu přicházím i o spoustu volného času. Jednoduše řečeno, co se před soutěží zdálo dobré, dnes už takové není!

Foto: Thinkstock

Soutěž přináší do kadeřnictví pokrokyFoto: Thinkstock

Jak vám jde příprava?

Pracujeme již na 4. ročníku, takže máme spoustu zkušeností a jen tak něco nás nevyvede z míry. První ročník jsem prožívala úplně jinak. Tehdy nám třeba nedorazila jedna modelka a já myslela, že je to strašný malér. Nakonec nám agentura sehnala jinou, a ta byla naprosto výborná, dokonce lepší než ta původní, a všechno dopadlo dobře. Dnes se s podobnými situace mnohem lépe vypořádáváme a jsme poměrně v klidu.

Máte respekt z některého ze soutěžících?

Respekt mám ze všech soutěžících. Nemám žádný žebříček těch, kteří by měli šanci vyhrát apod. Jsem tvrdá zejména sama na sebe a potřebuji já vědět, že je to, co dělám, dobré, že se neopakuji a jsem stále lepší a lepší. Ostatní mě nezajímají.

A co byste vzkázala nováčkům soutěže?

Aby si užívali tu cestu, pokud půjdou nahoru. Samotné vítězství je už jen malý pocit. A také aby měli hodně pokory a trpělivě vyšlapali na vrchol. Soutěž není jen o výhře. Stmelí to tým, získají zkušenosti a vylepší si image.

Hned, jak zjistíme další podrobnosti a odtajní se porota, opět se přihlásíme s novými informacemi. Už teď je jasné, že letošní ročník soutěže bude výjimečný!

Reklama

Načítám