Hlavní obsah

Mezinárodní den ženského orgasmu: Jak se slaví?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Dnes je středa, to ví každý. Ale tušíte také, že je to den, který patří ženám? Respektive jejich potěšení? Ano, na dnešek připadl Mezinárodní den ženského orgasmu a zdá se, že ani Češi jeho oslavy nepodceňují.

Článek

Snad každý muž je rád, když vidí svou nejdražší spokojenou. Obzvlášť pak při milování. A dneska se slaví Mezinárodní den ženského orgasmu, který si připomínají například i ve Španělsku, Mexiku, Argentině, Peru či v Norsku. Kořeny má v brazilském městě Esperantina, kde se místní radní Arimateio Dantas rozhodl tento svátek zavést jako kompenzaci za nedostatečnou sexuální péči o svou manželku. A v posledních letech se prý do oslav zapojují i Češi.

Prozradil nás internet

Důkazem je český internet. Tak jako kolem oslav svatého Valentýna jdou na dračku všemožné čokoládičky a bonboniéry, květinářství nestíhají a romantické restaurace mají narváno, tak i okolo Mezinárodního dne ženského orgasmu mají Češi zvýšený zájem o určité zboží.

Největší šrumec je prý v kategoriích erotické prádlo a vibrátory. „Právě vibrátor zájemci podrobují při koupi detailní analýze parametrů. Poptávka je nejvíce po růžové, fialové a černé barvě a jednoznačně rozhoduje jeho délka, konkrétně velikost 20 až 25 centimetrů,“ upřesňuje Milan Šmíd, manažer nákupního rádce Zboží.cz.

Nijak při zdi se Češi nedrží ani při výběru erotického prádla. Experimentů se rozhodně nebojí. Na první příčce hledání se umístil velmi odvážný síťovaný overal bodystocking a přiléhavý kočičí oblek catsuit. Pak následují tradiční sexy noční košilky a jiné erotické kostýmy. „V rozhodování při výběru zboží se necelá polovina lidí dívá po cenové relaci do 400 korun,“ dodává Milan Šmíd.

Rande trochu jinak

Dění na internetu ale ukázalo ještě jednu věc. Češi (respektive Češky) v době kolem Mezinárodního dne ženského orgasmu zřejmě plánují jakási speciální rande, kde nejspíš nejde až tak o romantiku, svíčky a růžové okvětní lístky, ale především o fyzické potěšení.

V katalogu Firmy.cz si v současné době hledá 42 procent žen informace o hodinových hotelech, a to převážně ve všední dny. Služeb hodinových hotelů ale prý využívají milenci jakéhokoli věku, oficiální partneři i manželé. Řeší tím spíš nedostatek soukromí. „Nejvíce lidé vyhledávají informace o jejich službách přes týden. Lze vysledovat dva vrcholy, a to ve dvě hodiny odpoledne, kdy sbírají informace ženy, a v jedenáct hodin večer, kdy se zajímají muži,“ říká Michal Zadák, manažer inzertních služeb Seznam.cz.

Tak co, jak oslavíte dnešní speciální svátek vy?

Reklama

Související témata:

Načítám