Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Cukroví, které  se dává do mrazáku ještě před tím, než se dokončí? To jsou nepečená kávová zrna!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
  • 2 tabulky čokolády na vaření
  • 3 lžíce rumu
  • 200 g sušenky
  • 3 lžíce kávy
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g cukru moučka
  • 225 g másla
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte máslo, cukr moučka, kakao (klidně ho můžete dát i víc), mletou kávu, rum a rozemleté sušenky. Těsto pořádně vypracujte tak, aby vznikla hladká hmota, která drží při sobě. Z té potom tvarujte válečky (dlouhé asi 3-5 centimetrů), které palcem a ukazováčkem mírně zploštíte.

02.

Vezměte do ruky nůž a do válečku vyřízněte rýhu – nebojte se zajet i trochu hlouběji a kávové zrnko trochu otevřít, aby do něj potom mohla natéct čokoláda. Kdybyste měly rýhu moc úzkou, mohlo by se vám stát, že po polití čokoládou úplně zanikne.

03.

Vytvarovaná zrnka pokládejte na tác, který následně dejte alespoň na půl hodiny do mrazáku. Mezitím si připravte z tuku a čokolády na vaření polevu. Zrnka vyndejte a jedno po druhém namáčejte v polevě. Nechte chvíli zaschnout na pečicím papíře.

Reklama

Související témata:

Načítám