Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Ořechová srdíčka s máslovým krémem by měla mít dost času na to, aby se proležela. Pusťte se do nich tedy s předstihem, ať jsou na Vánoce křehká.

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 plechy
Těsto
  • 120 g mletých ořechů
  • 1 ks žloutků
  • 120 g cukru moučka
  • 200 g tuku
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička citronové kůry
Krém
  • 200 g másla
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 150 ml mléka
  • 1 balíček vanilkového cukru
Na ozdobu
  • 50 g čokolády na vaření na dozdobení
  • 1 hrst lískový ořech
Článek

Postup

01.

Ze všech uvedených přísad vypracujte hladké těsto a dejte ho do lednice na dvě hodiny odpočinout. Poté ho vyválejte na tenký plát (asi 3 mm) a vykrajujte z něj plná srdíčka.

02.

Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 6 minut (dozlatova, ale pozor, abyste je nespálili). V tomto případě méně znamená více. Když máte upečeno, připravte si krém.

03.

Smíchejte mléko s rozmíchanou moukou (nebo škrobovou moučkou) a přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty a hustou kaši nechte zcela vychladnout. Kaši vyšlehejte s máslem a cukrem a zdobičkou plňte na srdíčka.

04.

Přiklopte druhým srdíčkem, polijte kapkou čokolády a dozdobte lískovým oříškem. Nechte několik dní ještě uležet a podávejte.

Reklama

Související témata:

Načítám