Článek
Postup
01.
Ze surovin na přípravu těsta vypracujte hladkou nelepivou hmotu. Hmotu potom nechte alespoň hodinu odpočinout v chladničce.
02.
Poté vyválejte tenký plát (výška asi 2 mm) a vykrajujte z něj tvary dle libosti. Pamatujte ale na to, že na jeden kousek cukroví budete potřebovat vždy tři části. Pokládejte na pečicí papír a dejte péct na několik minut do trouby, předehřáté na 160 stupňů Celsia. Opravdu stačí, když budou kraje cukroví růžové, ne hnědé
03.
Připravte krém. Nad párou (nebo na vařiči na velmi nízký stupeň) přiveďte k varu žloutky s cukrem i s tím vanilkovým a míchejte až do zhoustnutí. Nechte zcela vychladnout a tuto hmotu následně zapracujte do lehce změklého másla.
04.
Cukroví slepte. Na jeden kus naneste marmeládu, přilepte druhým kouskem, který se třetím spojíte krémem. Nakonec ozdobte čokoládovou polevou. Drdoletky nechte alespoň jeden den uležet v chladu. Dobrou chuť.
.