Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Čokoláda, marmeláda, krém i měkoučké těsto – to všechno najdete v roztomilém cukroví s ještě roztomilejším názvem drdoletky.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
Těsto
  • 3 ks žloutků
  • 200 g tuku
  • 150 g cukru krupice
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g mletých ořechů
Krém
  • 500 g másla
  • 3 ks žloutků
  • 9 lžic cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
Na slepení a na ozdobu
  • 10 lžic marmelády
  • 1 ks čokoládové polevy
Článek

Postup

01.

Ze surovin na přípravu těsta vypracujte hladkou nelepivou hmotu. Hmotu potom nechte alespoň hodinu odpočinout v chladničce.

02.

Poté vyválejte tenký plát (výška asi 2 mm) a vykrajujte z něj tvary dle libosti. Pamatujte ale na to, že na jeden kousek cukroví budete potřebovat vždy tři části. Pokládejte na pečicí papír a dejte péct na několik minut do trouby, předehřáté na 160 stupňů Celsia. Opravdu stačí, když budou kraje cukroví růžové, ne hnědé

03.

Připravte krém. Nad párou (nebo na vařiči na velmi nízký stupeň) přiveďte k varu žloutky s cukrem i s tím vanilkovým a míchejte až do zhoustnutí. Nechte zcela vychladnout a tuto hmotu následně zapracujte do lehce změklého másla.

04.

Cukroví slepte. Na jeden kus naneste marmeládu, přilepte druhým kouskem, který se třetím spojíte krémem. Nakonec ozdobte čokoládovou polevou. Drdoletky nechte alespoň jeden den uležet v chladu. Dobrou chuť.

.

Reklama

Související témata:

Načítám