Hlavní obsah

Miliony na rekonstrukci, výhled na Hrad i obří krb. To je byt snů!

Foto: archiv firmy RAP partners s.r.o. (18x)

Když se architektovi práce povede, může interiér vypadat třeba takto...Foto: archiv firmy RAP partners s.r.o. (18x)

Reklama

Mladá rodina investovala do půdního bytu. Nechala ho kompletně přestavět a zařídit architektem. Podívejte se na tu nádheru.

Článek

Půdy v činžovních domech měly kouzlo, magii a tajemství. Současné půdní byty si něco z toho ponechaly, i ony mají neopakovatelnou atmosféru, jakou má i tento prostor. Zde je spojení dokonalého prostoru, citlivého vybavení a promyšleného řešení. Vše tu má své místo, každý detail i celek.

Byt si pořídila rodina se dvěma malými dětmi a nechala ho důkladně zrekonstruovat. Jelikož se nejedná o standardní, nýbrž o atypický interiér, byla většina nábytku vyráběna na míru.

Druhá přestavba nahradila první

„Původní více než 14 let stará půdní vestavba nebyla příliš kvalitní jak po architektonické, tak i technické stránce. Ovšem kvůli atraktivní lokalitě a celkové atmosféře podkrovního mezonetu se rozhodli investovat nemalé prostředky do kompletní přestavby celého bytu, kdy se měnily nejen podlahy, ale i dispozice bytu, a kompletně se dodávalo vybavení,“ popisuje historii projektu Ondřej Pihrt z ateliéru RAP partners s. r. o. architekti, který je pod ním společně se svým partnerem Mojmírem Ranným podepsán. Vymysleli to pěkně, že?

Foto: Archiv firmy

Sedací souprava šitá na míru od rodinného známého ve ŠpanělskuFoto: Archiv firmy

Dvě stě metrů plochy a pěkný výhled

Dispozičně se jedná o mezonetový byt 5 + 1 v posledním patře činžáku v Praze, se dvěma koupelnami a 230 metry čtverečnými užitné plochy. Na prvním podlaží jsou obytné prostory – kuchyň, obývací pokoj, dvě ložnice a dětský pokoj. V patře, přístupném po novém točitém schodišti, je pracovna a malá střešní terasa s výhledem na Hrad. Hned u vstupu je chodba a šatna. Vytápění je v celém bytě řešeno pomocí teplovodních radiátorů napojených na společnou plynovou kotelnu v suterénu.

Foto: Archiv firmy

Kuchyně má praktickou tabuli s vyfrézovaným žlábkem na křídy – na ni napíšete vše, co potřebujete nakoupit, řešit, zařídit ... Prima nápad, že?Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

V obývacím pokoji a kuchyni je dubová podlaha značky KaehrsFoto: Archiv firmy

Nízké skříňky doplní police

Byt je ovšem plný zajímavých vychytávek: už jste viděli TV obrazovku, která vyjíždí z a zajíždí do nábytku či přes dva metry dlouhý automatický krb na bioetanol? Architekt navrhl vestavěnou vinotéku, která je praktická, a navíc velice dekorativní. Nevšední je i ateliérové okno s venkovní stínicí roletou, a především úžasné využití prostor pod zkosenou střechou. Zde z nedostatku udělali přednost – nízký nábytek vypadá luxusně a je originální. Nízké skříňky navíc pod okny ukrývají topná tělesa. Vyšší stěny byly využity pro patrovou knihovnu a regálové stěny.

Foto: Archiv firmy

Na podlaze dětského pokoje je koberec ZoeppritzFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Ložnice je klidná, se zkoseným stropem a vestavěnými, na míru vyrobenými skříněmi, vše v bílém provedeníFoto: Archiv firmy

Neokázalý luxus má něco do sebe

Promyšlená koncepce, dobře řešené vybavení a neokázalý luxus – touto optikou je možné vidět dnešní interiér. Přestože rodina zatím žije a pracuje v zahraničí, při pravidelných návštěvách Prahy si bydlení ve svém staronovém bytě určitě užívá a už se těší na trvalý návrat domů. Několikamilionové investice do přestavby rozhodně nelituje. Mají nádherný a pohodlný byt, který jim mnozí mohou závidět. Nebo přát.

Foto: Archiv firmy

První koupelna má vanu se zástěnou a sprchou, druhá koupelna pouze sprchový kout a zástěnu Hüppe. Umyvadla jsou Duravit. Nábytek byl vyroben na míru firmou process cz.Foto: Archiv firmy

A jaký je váš názor?

Reklama

Načítám