Hlavní obsah
3,2
(283)
 

Dali byste si poctivý vepřový guláš, ale představa nekonečného čekání, než se uvaří, vás už tolik neláká? Zkuste zrychlenou verzi, která se hodí i na všední den. Je příjemně pikantní a večeři můžete servírovat už během 20 minut.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g vepřové kýty
  • 4 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky pepře
  • 500 g cibule
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička kari koření
  • 150 ml červeného vína
  • 2,5 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Maso pokrájejte na nudličky, smíchejte s olejem a pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře a buď použijte rovnou, nebo, pokud máte čas, ho nechte do druhého dne marinovat. Stačí i hodina, ale marinování masu prospěje – krásně pak zkřehne.

02.

Velkou pánev dobře rozehřejte a maso na ní i s olejem, ve kterém se marinovalo, co nejvíce zprudka ze všech stran orestujte, aby se zatáhlo.

03.

Přidejte na proužky pokrájenou cibuli a opět na co nejprudším ohni vše spolu s nasekaným chilli, špetkou kmínu a kari kořením za občasného míchání opékejte.

04.

Když je cibule i maso perfektně měkké, zasypejte velkým množstvím sladké papriky, jednou zamíchejte, zalejte vínem nebo vodou a nechte téměř odpařit, aby se vytvořila hustá omáčka. Podle potřeby pak můžete zředit ještě trochou vody.

05.

Podávejte s domácími noky, čerstvým chlebem nebo šťouchanými bramborami.

Milujete guláše? Dejte si poctivý segedínský guláš bez mouky nebo řecký guláš stifado.

Reklama

Související témata:

Načítám