Článek
Postup
Krok 1: Maso pokrájejte na nudličky, smíchejte s olejem a pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře a buď použijte rovnou, nebo, pokud máte čas, ho nechte do druhého dne marinovat. Stačí i hodina, ale marinování masu prospěje – krásně pak zkřehne.
Krok 2: Velkou pánev dobře rozehřejte a maso na ní i s olejem, ve kterém se marinovalo, co nejvíce zprudka ze všech stran orestujte, aby se zatáhlo.
Krok 3: Přidejte na proužky pokrájenou cibuli a opět na co nejprudším ohni vše spolu s nasekaným chilli, špetkou kmínu a kari kořením za občasného míchání opékejte.
Krok 4: Když je cibule i maso perfektně měkké, zasypejte velkým množstvím sladké papriky, jednou zamíchejte, zalejte vínem nebo vodou a nechte téměř odpařit, aby se vytvořila hustá omáčka. Podle potřeby pak můžete zředit ještě trochou vody.
ZKUSTE TAKÉ
Krok 5: Podávejte s noky, čerstvým chlebem nebo šťouchanými bramborami.
Milujete guláše? Další hned tři recepty najdete v článku Gulášové orgie: Klasický pivní, kančí i bezmasý segedín. Který si dáte?.