Hlavní obsah

Minutkový cibulový guláš

Hodnocení:
(199)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Dali byste si poctivý cibulový guláš, ale představa nekonečného čekání, než se uvaří, vás už tolik neláká? Zkuste zrychlenou verzi mého tatínka, která se hodí i na všední den. Je příjemně pikantní a večeři můžete servírovat už během 20 minut.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g vepřové kýty
  • 4 lžíce oleje
  • pepř
  • 500 g cibule
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička kari
  • 150 ml červeného vína
  • 2.5 lžíce mleté sladké papriky
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Maso pokrájejte na nudličky, smíchejte s olejem a pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře a buď použijte rovnou, nebo, pokud máte čas, ho nechte do druhého dne marinovat. Stačí i hodina, ale marinování masu prospěje – krásně pak zkřehne.

Krok 2: Velkou pánev dobře rozehřejte a maso na ní i s olejem, ve kterém se marinovalo, co nejvíce zprudka ze všech stran orestujte, aby se zatáhlo.

Krok 3: Přidejte na proužky pokrájenou cibuli a opět na co nejprudším ohni vše spolu s nasekaným chilli, špetkou kmínu a kari kořením za občasného míchání opékejte.

Krok 4: Když je cibule i maso perfektně měkké, zasypejte velkým množstvím sladké papriky, jednou zamíchejte, zalejte vínem nebo vodou a nechte téměř odpařit, aby se vytvořila hustá omáčka. Podle potřeby pak můžete zředit ještě trochou vody.

Krok 5: Podávejte s noky, čerstvým chlebem nebo šťouchanými bramborami.

Milujete guláše? Další hned tři recepty najdete v článku Gulášové orgie: Klasický pivní, kančí i bezmasý segedín. Který si dáte?.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama