Hlavní obsah

Módní inspirace pro odvážné. Zkuste prvky baroka!

Foto: Marie Bartošová

Módu inspirovanou barokem si vyzkoušela naše čtenářka IvanaFoto: Marie Bartošová

Reklama

(Módní) historie se opakuje! Při tvorbě zimních kolekcí se návrháři neváhali vrátit v čase rovnou o několik století. Jedním z top trendů sezony se totiž stala inspirace barokem. Nic pro minimalistky!

Článek

Inspiraci tentokrát návrháři hledali v módě 17. a 18. století. V dobách, kdy byla jednoduchost, samozřejmě s trochou nadsázky, téměř sprostým slovem. Bez čeho se žádná šlechtična neobešla, byly velkolepé šperky a šaty, zdůrazňující útlý pas a oblé boky. V módě byl těžký brokát, samet, krajka nebo dekorativní výšivky. Právě tyhle prvky oprášila spousta návrhářů – od dua Dolce & Gabbana, přes Balmain, Ralpha Laurena, Marni, Moschino nebo Lanvin. Jak tento trend uchopit tak, aby fungoval i v jednadvacátém století?

Jděte do krajky

Zamilujte se do krajky a propadněte výšivkám. Nebojte se obléknout průsvitný top, přes který přehodíte zlatý kabátek. Verze, kterou si vyzkoušela naše krásná čtenářka Ivana, je samozřejmě především inspirativní – na běžné nošení volte transparentní vršek nebo tyhle skvostné punčocháče. Jestli budou se sukní nebo šaty, už necháme na vás. Nadchly nás i krásné čelenky ve vlasech.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: top (Zara, 499 Kč), punčocháče (Vero Moda, info o ceně v obchodě), kalhotky s vyšším pasem (Lindex, 499 Kč), kabátek (Zara, 2499 Kč), květinová čelenka ve vlasech (Aldo, 299 Kč), šperk ve vlasech (Lindex, info o ceně v obchodě), boty (Aldo, 1799 Kč), psaníčko (Aldo, 999 Kč), náramky (světlý – F&F, 169 Kč, tmavší – Lindex, 549 Kč)Foto: Marie Bartošová

S doplňky přitvrďte

Vlastníte jemné krajkované šaty? S doplňky se tentokrát nedržte při zdi. Pořiďte si masivní zlatý náhrdelník nebo jakýkoli šperk vykládaný kameny. Úžasné jsou i boty se zdobenou špičkou. A tip od naší stylistky Veroniky? Pokud se vám podaří ukořistit podobně skvělou pelerínu s průvlekem na pásek, ozdobte ji také.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Topshop, 1085 Kč), top s rukávem pod šaty (Topshop, 940 Kč), pelerína (Monika Nováková, info o ceně u návrhářky), psaníčko (Zara, 599 Kč), náramky (F&F, 229 Kč, černý – Aldo, 399 Kč), náušnice (Lindex, 249 Kč), náhrdelník (Lindex, 799 Kč), boty (Zara, 1499 Kč)Foto: Marie Bartošová

Vsaďte na jednoho koně

Jakkoli vás nechceme limitovat, pokud je na vás barokní trend až příliš, zůstaňte jen u jednoho kousku. Ivana si vyzkoušela úžasný kabátek s našitými korálky a perličkami, který můžete nosit i s úzkými tmavými kalhotami.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Lindex, 699 Kč), kabátek (Zara, 3999 Kč), boty (Aldo, 1599 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pro kalhotové typy

Trendem jsou také kalhoty, které jsou zdobené po stranách. Podobný kousek, jaký objevila stylistka Veronika, jste mohly vidět také v kolekci značky Balmain. Kalhotám bude slušet i jednoduchý svetřík.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: svetr (Lindex, 899 Kč), kalhoty (Lindex, 999 Kč), boty (Guess, info o ceně v obchodě), kabelka (Zuzana Beránková, info o ceně u návrhářky)Foto: Marie Bartošová

Nevynechávejte brokátový vzor

Patříte-li mezi módní nadšenkyně, určitě se porozhlédněte po kouscích s brokátovým vzorem. Co třeba tahle sukně, ke které stylistka vybrala volnější top a podkolenky?

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Lindex, 599 Kč), top (Lindex, 799 Kč), podkolenky (Calzedonia, 219 Kč), boty (Guess, info o ceně v obchodě), tylový šál (s mašlí – Lindex, 499 Kč, druhý stylistky vlastní)Foto: Marie Bartošová

Co říkáte na trend inspirovaný barokem? Nosily byste ho, nebo jde tahle móda mimo vás?

Styling: Veronika Králová

Vizáž: Janka Letková

Děkujeme zámeckému wellness & golf hotelu Chateau St. Havel (Před Nádražím 1/6, Praha 4 – Krč) za poskytnutí prostoru k focení!

Reklama

Načítám