Hlavní obsah

Móda v kostce: 11 kousků, které vám nesmí toto léto chybět

Foto: mystel, Shutterstock.com

Foto: mystel, Shutterstock.com

Reklama

Víme, jaké to je, nechat se strhnout nádhernými aktuálními modely, ale věřte nám: nepotřebujete je všechny. Našli jsme jedenáct klíčových kousků, včetně šperků, které v létě můžete točit pořád dokola a splňovat módní nároky.

Článek

Jak moc neutratit, ale přitom být trendy – to je naše mantra, když přijde na módu. S příchodem nové sezony je ale vždycky dost těžké udržet se s nákupy na uzdě, a proto jsme vybrali 11 letních kousků, do kterých se vám investovat vyplatí. Přečtěte si, co si pořídit a kde to najít, aneb Vytvořte si základ letního šatníku!

Lněné kalhoty

Len je krásně vzdušný, lehký a letos je to jeden z nejvýraznějších trendů. V kalhotách z této látky (například těch do pasu s vázačkou) přežijete chladnější ráno a odpoledne nepadnete vedrem.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mohito, 899 Kč. Esprit, 1699 KčFoto: Archiv firem

Trendy top

Pokud vás baví sledovat módní trendy, určitě jste zaznamenali zvyšující se popularitu topů s nabíranými rameny. Mohou mít delší i kratší rukávy, spadlá ramena nebo zkrácenou délku, takže z nich máte crop top. Pravda je, že zaujmou spíš mladší ročníky. Pokud to není váš šálek kávy, máme jiný tip: sáhněte po tílkách ze strukturované látky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 349 Kč. Mango, 599 KčFoto: Archiv firem

Maxišaty

Nevíte, co na sebe, a na kombinování několika kousků nemáte nápady ani energii? Proto by ve vašem šatníku neměly chybět aspoň jedny letní maxišaty. Hodí se jak k podpatkům, tak i plochým sandálům nebo teniskám.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 1299 Kč. Orsay, 1499 KčFoto: Archiv firem

Šortky

Kdo by čekal, že to cyklistické šortky mezi trendy přečkají víc než jednu sezonu. Stalo se, bohužel, ale díky tomu se v obchodech začaly objevovat i delší džínové šortky nad kolena, tedy bermudy, které jsou slušivější než „elasťáky“. Je to výhra pro ty, kdo si netroufnou na šortky končící těsně pod zadkem. Jestli hledáte pohodlnější a vzdušnější variantu, sáhněte po volném střihu s vázačkou.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): S.Oliver, 999 Kč. Stradivarius, 499 KčFoto: Archiv firem

Oslnivé sandálky

Když obujete sandály s blokovým podpatkem, bude vám v nich pohodlně a zároveň splníte elegantnější dress code. Tomu se říká dvě mouchy jednou ranou. Kdo tvrdí, že si musíte vybrat buď parádu, nebo pohodlí? My ne! Na výsluní se letos dostaly i „nahé sandálky“ – mohou mít průhledné pásky anebo jen úzké tkaničky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Baťa, 999 Kč. Reserved, 799 KčFoto: Archiv firem

Kočičí sluneční brýle

Kdybyste si měly vybrat jedny sluneční brýle na tuhle sezonu, musejí to být ty kočičí. Zvolíte úzké podle instagramových trendů, nebo trochu větší, elegantnější a nadčasové? (Přečtěte si, jak vybrat sluneční brýle podle tvaru obličeje.)

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 299 Kč. H&M, 299 KčFoto: Archiv firem

Jednodílné plavky

Kdy jindy si pořídit jednodílné plavky než toto léto! Najdete je ve všech možných provedeních – se šněrováním, volánky, s květovaným potiskem nebo vtipným nápisem. U nás to vyhrávají květované.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): F&F, 499 Kč. Esprit, 1557 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Basic tričko

Bílá a opálená kůže je nejlepší kombinace, ale stejně tak neonová nebo červená v lněném provedení. A je to větší zábava! Pořiďte si střih lehce oversized (klidně sáhněte po větší velikosti, než nosíte), v kterém vám bude v parných dnech pohodlně. Slaďte ho se zlatými doplňky a proutěnou kabelkou.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 349 Kč. Reserved, 179 KčFoto: Archiv firem

Vzdušná sukně

Bez sukně áčkového střihu nebo zavinovací z prodyšné látky se v létě prostě neobejdete. Květovaná je klasika, co takhle zkusit leopardí potisk nebo velké puntíky? Asi už není třeba připomínat, že top by měl být jednoduchý střihem i potiskem.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Sofie Schnoor, 2207 Kč, prodává About You. Miss Selfridge, 1249 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Overal

V kurzu jsou overaly ve stylu pracovní uniformy. Na léto nejsou ale příliš praktické. Raději sáhněte po vzdušnější variantě s širokými nohavicemi a odhalenými rameny. A nebojte se vzorů, klidně i s osmdesátkovým nádechem!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bonprix, 649 Kč. Desigual, 3299 KčFoto: Archiv firem

Mušličky na krk a perly do vlasů

Správně vybrané doplňky celý outfit okoření. Zamilovaly jste se do aktuálních mušličkových náhrdelníků? Nebo vás spíš uchvátily sponky do vlasů? V obchodech je seženete, ale zkuste se nejdřív podívat do mamčiny či babiččiny šperkovnice – možná vás překvapí, jaké poklady tam najdete.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 299 Kč. Reserved, 129 KčFoto: Archiv firem

V létě vám bude příjemně v bílé barvě. Prohlédněte si nejkrásnější bílé šaty na jaro a léto.

Reklama

Načítám