Hlavní obsah

Moderní obleky vás nadchnou! Opravdu nemáte ani jeden?

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Oblek. Pokud je vaší první reakcí na těchto pět písmenek znuděné ušklíbnutí, nejspíš jste se s tímto dvoudílným setem dlouho neviděly. Zapomeňte na usedlá saka a fádní kalhoty, moderní komplety vás budou bavit!

Článek

Přáli bychom si vidět v každém šatníku alespoň jeden! Dámský oblek je variabilnější, než se může na první dobrou zdát, a zdaleka se nehodí jenom do práce. Je jen na vás, jestli ho pozvednete do večírkového módu, nebo naopak „shodíte“ tak, abyste v něm mohly trávit volný čas. Možné je obojí. Stejně tak myslete na to, že kupujete dva kusy oblečení, které se dají skvěle využít i sólo. Ke kalhotám doporučujeme přihodit trendy mikinu nebo teplý svetr, sako bude zase skvěle vypadat v doprovodu slimek i boyfriend džínů. Napadá vás jediný důvod, proč byste měly tuto dvojku ignorovat?

Nový přístup

Hledat spodní díl, jehož nohavice by vám na milimetr přesně překrývaly část bot, není potřeba. U kompletů totiž platí to samé, co u každých jiných kalhot. Nosí se zkrácené délky v nejrůznějších obměnách. Stejně tak se nebojte vyšachovat obligátní bílou košili a klidně ji vyměňte za nápaditý top – třeba metalické tričko. Originálně řešený je i samotný oblek – když se na něj podíváte zblízka, rozpoznáte na tmavě modré látce trsy třásní.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sako (H&M, 1299 Kč), kalhoty (H&M, 849 Kč), metalické triko (Reserved, 399 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 4390 Kč), prsten (Lindex, 149 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 3790 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Trendy samet

Sametu je v posledních sezonách věnována obrovská pozornost. Do obleku, který připomíná župan a kalhoty od pyžama, mohou vklouznout především ty z vás, které nemají rády určitou formálnost klasického kompletu. Náš tip? Pokud chcete zůstat u ležérního stylu, obujte tenisky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Lindex, 999 Kč), sako (Lindex, 1399 Kč), body (Topshop, 999 Kč), kabelka (Topshop, 599 Kč), tenisky (H&M, 799 Kč), prsteny (H&M, 299 Kč za set), náušnice (Lindex, 249 Kč za set)Foto: Jakub Jurdič

Až se setmí

Úzké kalhoty, dvouřadé sako a červená barva, která je absolutním hitem sezony. Tento komplet vám skvěle poslouží i coby večírkový look. Do role vršku stylistka obsadila zdobený transparentní top, využít ale můžete i krajku nebo jiný efektní materiál. Větší kabelku nechte doma, do ruky si vezměte psaníčko a nezapomeňte na podpatky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Reserved, 899 Kč), sako (Reserved, 1499 Kč), průsvitná halenka (Topshop, 1999 Kč), tílko (H&M, 349 Kč), boty (H&M, 999 Kč), kabelka (Karen Millen, info o ceně v obchodě)Foto: Jakub Jurdič

Módní výkvět

Trendy záležitostí jsou také květované obleky, které opět můžete „nastylovat“ do několika různých poloh. Pokud vás nesvazuje dress code, podložte sako bavlněným tričkem a klidně i tílkem s krajkou. Kromě kotníčkových párů můžete obout i ležérní slip-ony. I z tohoto kostýmu můžete hravě udělat večírkovou verzi – stačí si odmyslet tričko a vyměnit obuv.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sako (H&M, 999 Kč), kalhoty (H&M, 799 Kč), triko (Topshop, 899 Kč), tílko (H&M, 349 Kč), náramek (Topshop, 299 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 5290 Kč), boty (Topshop, 1499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Když chcete změnu

Nezapomínejte na to, že v páru nemusí být jen kalhoty se sakem. O nic hůře nevypadají ani sestavy se sukní. Stylistka vsadila na obrovský sezonní trend, kostky, a zároveň předvedla, jak dobře se dá skloubit sako s kabátem. Takže žádné čekání na jaro!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sako (Reserved, 1499 Kč), sukně (Reserved, 499 Kč), triko (H&M, 699 Kč), kabát (Topshop, 3799 Kč), punčocháče (Lindex, 199 Kč), boty (Gino Rossi, info o ceně v obchodě), náramek (Topshop, 299 Kč), kabelka (Reserved, 599 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Náš tým

  • Modelka - Sandra Schmidtová (Czechoslovak Models)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Daniela Kremláčková
  • Lokace - Stará čistírna odpadních vod 1906 v Praze – Bubenči, ve spolupráci se správcovskou společností TOVÁRNA, o.p.s.

Co vy a dámské obleky? Nosíte je? Napište nám!

Reklama

Související témata:
Bubeneč

Načítám