Hlavní obsah

Módní lekce: Jak nosit jedny šaty čtyřikrát jinak?

Foto: Orsay

Foto: Orsay

Reklama

Hledáte univerzální kousek do šatníku, který využijete v průběhu let a navíc se hodí pro každou příležitost? Takové jistoty vám do života vnesou jednoduché pouzdrovky. A se správnými doplňky se i elegantní šaty promění v dokonalý model na koncert rockové kapely.

Článek

Myslíte si, že je řeč o takzvaných malých černých? Vyvedeme vás z omylu. Všestranné uplatnění zaručí také petrolejová barva. Tento módní odstín sluší blondýnkám, brunetkám i zrzkám a navíc se skvěle kombinuje. Stylistická lekce právě začíná!

1. Do práce  

Příliš extravagance do zaměstnání sice nepatří, ale to ještě neznamená, že nemůžete dorazit na pracovní schůzku v aktuálních trendech. K šatům v mididélce oblékněte trenčkot s potiskem kohoutí stopy a rovnou k němu slaďte i lodičky. Nezapomeňte ani na šik kabelku a náramkovou časomíru.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. trenčkot Zara, 2999 Kč; 2. lodičky Högl, 3999 Kč; 3. šaty Modström (prodává About You), 1529 Kč; 4. kabelka Le Sands (prodává Kabelka.cz), 1199 Kč; 5. hodinky Cluse (prodávají Klenoty Aurum), 2610 KčFoto: Archiv firem

2. Na večírek 

Období pracovních večírků se pomalu blíží. Jestliže se před kolegyněmi či šéfovou chcete blýsknout, sáhněte opět po klasických šatech – budou vypadat skvěle se smokingovým blejzrem. U výběru doplňků se tentokrát odvažte. Lesklé psaníčko, výrazné náušnice a peříčkové střevíce dokážou strhnout pozornost v pozitivním smyslu slova.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. blejzr Marks & Spencer, 3699 Kč; 2. boty Liu Jo, 7790 Kč; 3. šaty Modström (prodává About You), 1529 Kč; 4. psaníčko Carmelo (prodává Kabelka.cz), 799 Kč; 5. náušnice Swarovski, 1790 KčFoto: Archiv firem

3. Na procházku 

Obujte stylové tenisky, petrolejové pouzdrovky okořeňte pleteným svetrem a jako třešničku na dortu si nechte kožich v hořčicové barvě. Podzimní odstíny vám budou slušet třeba na procházce evropským velkoměstem. Místo do kabelky schovejte všechny své nezbytnosti do moderního batůžku.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetr Lindex, 799 Kč; 2. batoh Mohito, 599 Kč; 3. šaty Modström (prodává About You), 1529 Kč; 4. tenisky Kate Gray (prodává Humanic), 1799 Kč; 5. kabát H&M, 1999 KčFoto: Archiv firem

4. Na koncert 

Pro někoho jsou možná elegantní šaty, motorkářské boty a kožený křivák poněkud nečekaná kombinace, ale tohle mladistvé trio tvoří ve finále fantastickou harmonii. Teď už chybí jen tričko (zkuste třeba kousek s motivem oblíbeného interpreta – my jsme zvolili zpěvačku Billie Eilish), na kterém uvážete uzel, a můžete vyrazit rovnou na koncert. Jestliže je na vás podobný outfit přece jen příliš odvážný, bude se možná hodit jako tip pro mladší sestru či dceru. Tedy za předpokladu, že jí půjčíte pouzdrovky ze své skříně.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. křivák Rainbow (prodává Bonprix), 1149 Kč; 2. boty Tezyo, 2790 Kč; 3. šaty Modström (prodává About You), 1529 Kč; 4. set pěti párů kruhových náušnic Forever 21, 239 Kč; 5. tričko Bershka, 449 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám