Hlavní obsah

Módní podzim: 5 klíčových kousků sezony!

Foto: Jakub Jurdič

Na které kousky se při podzimních nákupech vyplatí zaměřit?Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obměňovat celý šatník? Nesmysl. Na to, abyste držely krok s módou, nepotřebujete hromady nového oblečení. Využijte náš nákupní tahák a pořiďte si některý z pěti nejzásadnějších kousků podzimu!

Článek

Obchody jsou přeplněné oblečením, což může být sice lákavé, ale pokud máte omezený rozpočet, musíte více přemýšlet nad tím, do čeho investujete. Proto jsme pro vás se stylistkou Mariyou vytipovali pět kousků, které budou na podzim nejvíce v kurzu. A garantujeme vám, že vám na dně skříně ležet nebudou.

Hřejivý přehoz

Kdo by pohrdl tímto hřejivým a extrémně pohodlným kusem oblečení! Stylové přehozy, do kterých se příjemně zabalíte (termín wrap je opravdu výstižný) vám poslouží jako svrchní vrstva, pod kterou můžete obléct i silný rolák. Přehozy nicméně doporučujeme spoutat páskem. Pořídit si můžete také klasické pončo, které je letos tak oblíbené, nebo kápi – kabát s prostřihem na ruce. V kurzu jsou všechny tři varianty.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: přehoz (Van Graaf, 1299 Kč), šortky (Promod, 799 Kč), top (Mohito, 699 Kč), kožené boty (Marks & Spencer, 5999 Kč), pásek (DKNY, 3830 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Stylové přehozy přes ramena si zamilujete nejen díky jejich hřejivostiFoto: archiv firem

Kozačky à la Kocour v botách

Když kozačky, tak až nad kolena. Vysoké boty budou vypadat perfektně k šatům i sukním, ale pozor, nezapomeňte, že se pohybujete na tenkém ledě. Bezpečnější variantou jsou kozačky bez podpatků, ani tak se ale nepouštějte do kombinací, které by mohly působit vulgárně. U košilových šatů se vám nic podobného rozhodně nestane. Nezbytným doplňkem je obrovská šála.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Debut Gallery, 4600 Kč), kožené boty (Destroy, 4599 Kč), kabelka (Baťa, 799 Kč), šála (Van Graaf, 799 Kč), náušnice (Topshop, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Kalhotový kostým

Pokud tento nadčasový komplet ještě nevlastníte, máte ideální příležitost k nápravě. Trendy budou kalhotovým kostýmům nakloněné a jejich variabilitu si zamilujete. Sako navíc můžete nosit v chladnějších dnech i pod kabátem místo svetru. Sestavu můžete provětrat také ve společnosti, stačí, když nazujete podpatky a přidáte odpovídající top. Pro ležérnější efekt naopak pod sako oblečte obyčejné, bavlněné triko.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Topshop, 795 Kč), triko (Lindex, 399 Kč), sako (Mohito, 1299 Kč), boty (DKNY, info o ceně v obchodě), hodinky (New Yorker, 249 Kč), náhrdelník (Promod, 549 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Kožen(kov)é šaty

Šaty nebo cokoli jiného z kůže určitě ano! Imitace je samozřejmě povolená. Černé kožené šaty jsou na podzim ideální a dají se navíc velmi snadno kombinovat. Obléct si pod ně můžete sněhově bílou košili nebo přes ně natáhněte obdobnou bundičku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Van Graaf, info o ceně v obchodě), bunda (Lindex, 999 Kč), batoh (Debut Gallery, 2800 Kč), boty (Marks & Spencer, 1199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Koženkové šaty 3x jinak. Které se vám líbí nejvíce?Foto: archiv firem

Oversized kabát

Na rovinu – oversized trend rozhodně nesluší všem. Pokud ale vy jste zrovna těmi, které umí volné střihy prodat, porozhlédněte se po kabátu. Třeba po tom v pastelově růžovém provedení. Ve výhodě budou dámy nejen se štíhlou, ale hlavně i s vyšší postavou.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (Marks & Spencer, 799 Kč), šortky (Mohito, 699 Kč), kabát (New Yorker, 999 Kč), náramek (Mohito, 149 Kč), podkolenky (Lindex, 249 Kč), kabelka (C&A, 399 Kč), boty (Topshop, 1299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chystáte se na podzimní nákupy? Na který kousek si děláte zálusk vy? Napište nám!

Reklama

Načítám