Hlavní obsah

Módní říjen: 7 outfitů, ve kterých zabodujete!

Foto: Jakub Jurdič

Na které módní kousky byste se měly zaměřit v říjnu?Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Sychravé počasí, chladné dny nebo rovnou déšť. Vidíte příchod října černě? Zkuste se na to koukat z té lepší stránky. Konečně se můžete obléknout do stylových svetrových šatů, vlněných kabátů a roláků.

Článek

I na podzimu se dá najít spousta pozitiv. A oblečení je jedním z nich. Období, kdy si můžete pohrát s vrstvením, ale zároveň ještě nemusíte chodit v mrazuvzdorné bundě, je totiž na módní experimenty ideální. Letošní sezona je navíc, co se trendů týče, velmi hravá a poměrně praktická. Nosit se budou hřejivé pleteniny, prošívané bundy a zavinovací kabáty, vše zkombinované v duchu kontrastů se zdobnými nebo ženskými prvky. Jste připravené na ukázku?

Rolák jako podzimní „must have“

Pokud byste si měly pořídit jen jeden kousek, doporučujeme investovat do roláku. Klidně zůstaňte u jednoduché, světlé varianty, která se vám bude hodit ke všemu. „Nosit ho můžete v rámci byznys stylu k pouzdrové sukni, stejně jako k obyčejným džínům,“ radí stylistka Veronika Králová. Roláku svědčí i krátké délky, na podzim ho proto zkuste spárovat s šortkami a vysokými kozačkami.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: rolák (Mango, 899 Kč), šortky (Zara, 799 Kč), boty (Zara, 2499 Kč), prsten (Mango, 599 Kč), brýle (Dušní 3, Victoria Beckham, 10 690 Kč), kabelka (Coccinelle, 6200 Kč), náušnice (Zara, 399 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Roláky budou hitem podzimu. Dáte přednost variantě na tělo nebo tomu oversized?Foto: archiv firem

Potisky všeho druhu

V módě budou nejrůznější potisky, včetně starých dobrých květin nebo abstrakce. My jsme se zamilovali do šatů s objemnou sukní, ke kterým můžete místo obligátních podpatků obout pohodlné bikery.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (H&M, 4499 Kč), kašmírový svetr (Van Graaf, 3999 Kč), boty (River Island, 990 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Bomber bunda & flitry

Vyhlédly jste si bundu v podobném stylu? Nebojte se ji pojmout jinak, než je obvyklé. „I v módě se protiklady přitahují, bundu s kožešinovým límcem proto klidně spojte s ženskými prvky. Třeba s lodičkami a dlouhou flitrovanou sukní,“ doporučuje stylistka Veronika.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (H&M, 999 Kč), triko (Zara, 499 Kč), bunda (Zara, 2799 Kč), boty (Mango, 1499 Kč), náhrdelník (Mango, 549 Kč), prsten (Antipearle, info o ceně v obchodě), sluneční brýle (H&M, 399 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Sukně s aplikacemi

Podzim se ponese ve znamení zdobnosti. Kromě výše zmíněných flitrů najdete na oblečení i nejrůznější nášivky, korálky a aplikace. Stačí se podívat na sukni, do které jsme oblékli modelku. Nosit ji můžete v klasickém provedení s halenkou a podpatky, případně ji pojměte více módně a skamaraďte ji s černobílým topem a kšiltovkou.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (H&M, 1499 Kč), triko (Mango, 899 Kč), kšiltovka (H&M, 299 Kč), náhrdelník (stylistky vlastní), boty (Zara, 999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Zachumlávací kabát

Za pozornost stojí také trend župánkových kabátů, do kterých se příjemně zachumláte a v pase stáhnete páskem. Pokud se chcete dostatečně ohřát, zaměřte se na vlněné kousky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: vlněný kabát s páskem (Dušní 3, Jean Paul Knott, info o ceně v obchodě), prsten (Zara, 299 Kč), boty (Zara, 2499 Kč), brýle (stylistky vlastní)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Neskutečně příjemné i stylové zároveň. S těmito kabátky se na podzim začnete těšitFoto: archiv firem

Prošívaná bunda

Na molech se ve velkém objevovaly i prošívané bundy nebo kabáty. A návrháři je neváhali kombinovat s vysoce elegantními sukněmi nebo šaty. Troufnete si na stejnou sestavu?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Guess, 2399 Kč), boty (Zara, 999 Kč), bunda (Calvin Klein Jeans, 8099 Kč), náramek (H&M, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Svetrové šaty

Módní tipy proto završíme stylovým, ale i vysoce praktickým kouskem – svetrovými šaty. Nejlépe budou vypadat v doprovodu kotníčkových bot, podpatky přitom nejsou nutností.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Guess, 3999 Kč), kabelka (Dušní 3, info o ceně v obchodě), boty (River Island, 990 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chystáte se na podzimní nákupy? Které kousky jste si vyhlédly vy? Napište nám!

Reklama

Načítám