Hlavní obsah

Módní stínohra aneb Oblečení s ombré efektem si zamilujete!

Foto: Mango, Tommy Hilfiger, Reserved

Foto: Mango, Tommy Hilfiger, Reserved

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Efekt ombré si neosvojily jen kadeřnice a manikérky, svou tvorbu jím osvěžili i módní návrháři. Vystínované oblečení přináší atraktivní rozměr do současných šatníků a rozhodně stojí za pozornost. Jak ho nosit a co se k němu vůbec nehodí?

Článek

Francouzské slůvko „ombré“ vyjadřuje pozvolný barevný přechod, stínování. Módní kousky ozvláštněné touto originální technikou disponují tedy hned několika odstíny, přesto nepůsobí přeplácaně. Vyzkoušíte netradiční look?

Modrá je dobrá

Stala se barvou roku 2020, vyjadřuje klid i harmonii a dává pocit bezpečí. Modrá je jasným favoritem letošního roku, a tak je jasné, že se ani jí nevyhne trend stínování. Ombré efekt můžete využít v celém kompletu, k tmavé sukni volte však světlejší svršek a naopak.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svetr H&M, 749 Kč; 2. boty Vans (prodává Answear), 1699 Kč; 3. sukně Mango, 1279 Kč; 4. batoh Guess (prodává Humanic), 3499 Kč; 5. náušnice Swarovski, 3990 KčFoto: Archiv firem

Meruňková sklizeň 

Monochromatický meruňkový outfit opepřete denimovou bundou a získáte skvělý model pro jarní i letní sezonu. Snažte se však vyvarovat nejrůznějších potisků či vzorů, které by zkazily výsledný dojem: k ombré sukni raději oblékněte úplně jednoduchý top ve stejném tónu.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. džínová bunda Levi’s, 2999 Kč; 2. sandály Crocs (prodává Urbanlux), 1359 Kč; 3. sukně H&M, 1299 Kč; 4. náušnice Zara, 399 Kč; 5. tričko Gate, 88 KčFoto: Archiv firem

Fialová souhra 

Také se nemůžete dočkat, až se svět vrátí do starých kolejí a vy k svému pracovnímu stolu v kanceláři? Elegantní fialový model s vysokými podpatky bude pro takovou příležitost ideální, a když k němu přidáte i něžné lila tóny, budete vypadat jak opravdová módní ikona.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. sako Zara, 1599 Kč; 2. lodičky Gino Rossi (prodává Eobuv), 1899 Kč; 3. sukně Tommy Hilfiger (prodává Zalando), 5290 Kč; 4. kabelka Reserved, 179 Kč; 5. top Bodyflirt (prodává Bonprix), 579 KčFoto: Archiv firem

Barevná dvojka 

Kombinace ombré a extravagantních potisků sice nefunguje, ale to neznamená, že se musíte vzdávat pestrých doplňků. Růžový outfit klidně slaďte s královskou modří a elegantní sukni odlehčete sportovními teniskami!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tričko H&M, 199 Kč; 2. kabelka Gate, 278 Kč; 3. sukně Chi Chi London (prodává About You), 619 Kč; 4. tenisky Asos, 3500 Kč; 5. čelenka Claire’s, 165 kčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám