Hlavní obsah

Módní trable blondýnek

Foto: Thinkstock

Světlé vlasy zjemní rysyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blond barva u žen stále vede. Není divu, protože kromě toho, že se líbí mužům, zjemňuje obličej, změkčuje rysy. Když máte výraznější nos, bude u blond vlasů vypadat menší než třeba u tmavovlásky. Světlejší odstíny ale prospívají i očnímu okolí, vrásky i kruhy jsou méně viditelné. Jste také blondýna? Podívejte se, co by vám mohlo slušet.

Článek

Vlasy – čemu věnovat pozornost?

Udržování blond vlasů je náročné, zvláště když odrosty jsou o dva až tři odstíny tmavší. Dobarvování je o to složitější, že se musí dávat pozor na konečky vlasů, aby se nepřepálily a nevypadaly ošklivě. Také víc než u jiné barvy, je potřeba pravidelně konce vlasů jednou za tři až pět týdnů (podle toho jak vlasy rychle rostou) zastřihávat. Když to provádíte sama doma, měla byste používat skutečně ostré nůžky, abyste zamezila třepení vlasů. A ochraňujte vlasy vhodnými přípravky před tepelnou úpravou kulmou, fénem, žehličkou.  Chcete-li, aby vlasy vypadaly opravdu pěkně, dopřejte jim výživná vlasová séra.

Vyzkoušet můžete přípravek Time Reset od Redkenu, s kterým mám osobní zkušenost a skutečně během chvíle dostane přesušené a lámavé vlasy do kondice a vlas je uhlazený. Nebo Matrix Biolage Rejuvatherapie, jehožprogresivní kationy působí v místech poškození, uhlazují kutikulu, vyživují vlasové vlákno, které je poté jako znovuzrozené.

Líčení – dodržujte pravidlo jednoho výrazného prvku

Při líčení očí je potřeba hlídat, aby se oči neutopily v černé. Když mascara, tak v slabé vrstvě, lepší je ale tmavý odstín hnědé. Také s černými linkami opatrně. Samozřejmě záleží i na tvaru a velikosti vašich očí. Někdy blondýnky dělají chybu, že si příliš zvýrazňují obočí, v kontrastu s vlasy to působí nepřirozeně. Opět je v tomto případě lepší sáhnout po šedivém nebo hnědém odstínu tužky na obočí. Barvy stínů záleží na barvě očí a barvě oblečení zejména v blízkosti obličeje. Z odstínů rtěnek sluší blondýnám něžné pastely nebo naopak sytě červená. Ale v jejich případě by se mělo opravdu dodržovat pravidlo, že nesmí být výrazné rty i oči zároveň, protože když se k tomu přidá nepřehlédnutelný blond odstín, bylo by to skutečně příliš.

Foto: Thinkstock

Příliš černé na očích blondýnkám neslušíFoto: Thinkstock

Neonky blondýnám nesluší

K blondýnkám se hodí jemné nebo naopak syté pastely. Také jim budou slušet barvy bílá a černá. Moc k nim nejdou neonky, protože samotná barva vlasů je dost intenzivně zářící. Pohlídat by si měly bižuterii či šperky v blízkosti obličeje, tj. náušnice a náhrdelníky. Měly by být méně výrazné, a to barvou i velikostí než třeba u tmavovlásek. Protože stejný šperk může u blondýny působit kýčovitě.

Je skutečně opravdu málo žen, kterým blond odstín nesedí. A co vy, už jste někdy byla blondýnkou?

Reklama

Související témata:

Načítám