Hlavní obsah

Monika (46): Po plastice zmizel ustaraný výraz

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná jste na tom podobně, jako byla Monika ještě před nedávnem. Díváte se do zrcadla a sledujete, jak se váš obličej pomalu mění, jak kvůli vráskám a ochablejší pleti dostáváte ustaraný výraz, vaše víčka těžknou… Stejně jako Monika se tomu můžete vzepřít!

Článek

Je jasné, že věk a k němu patřící změny zcela zastavit nejde. Rozhodně ale jde hodně vylepšit. A přesně to udělala i Monika (46), i když přiznává, že na rozhodování i finální realizaci měla velký podíl její dcera. „Už se mi moc nelíbilo, co jsem viděla v zrcadle. Vrásky způsobily, že jsem měla spíš ustaraný výraz, víčka těžkla a zjistila jsem, že i hůř vidím. O možnostech plastiky horních a dolních víček i o miniliftingu jsem si dokonce našla pár informací, ale zrealizovat to, na to jsem nesebrala dost odvahy,“ vzpomíná Monika. A právě v tu chvíli to vzala do ruky její dcera a Monika ve svém kalendáři měla brzy vepsaný termín konzultace s plastickým chirurgem.

Řešení existuje. Minilifting!

Své potíže konzultovala s MUDr. Pavlem Horynou z Medicom Clinic. „Není jednoduché se rozhodnout a o svých pocitech mluvit, ale pan doktor mne vyslechl, prohlédl si podrobně můj obličej, vysvětlil mi, jak by postupoval, a také ochotně zodpověděl všechny dotazy, které jsem k tomu měla. Velmi mne uklidnil a já z ordinace odcházela s dobrým pocitem, že to všechno dobře dopadne a že se nemusím bát komplikací,“ říká Monika.

Osobní konzultace je vždy zásadní pro určení nejlepšího postupu při plastické operaci. „Paní Monice jsem po vyšetření doporučil klasickou operaci horních i dolních víček. S přihlédnutím k věku jsem doporučil i operaci typu minilifting. Trápil ji totiž hlavně její ustaraný a unavený výraz v obličeji, stejně jako těžká horní víčka,“ vysvětluje lékař Pavel Horyna.

Foto: Archiv redakce

Při první konzultaci naplánoval plastický chirurg postup zákroku. Počítal i s tím, že Monice odstraní přebytečnou kůži na horních i dolních víčkáchFoto: Archiv redakce

Při zákroku v celkové anestezii odstranil plastický chirurg Monice přebytečnou kůži horních a dolních víček a zbavil ji i tukových prolapsů, které vytvářely typické pytlíky pod očima. „Zpevnil jsem také měkké tkáně obličeje – zejména ve střední a dolní etáži – a odstranil přebytečnou kůži v rámci miniliftu,“ popisuje zákrok.

Zvolený postup schvaluje i plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno prof. MUDr. Pavel Brychta, CSc.: „Kombinace minifaceliftu a operace očních víček najednou je výhodná s ohledem na délku doby rekonvalescence. Efekt mírného zvednutí střední etáže obličeje a korekce povislých víček významně omladí vzhled a výsledek bývá přitom velice dlouhodobý. Operace není příliš riskantní ani bolestivá.“

A právě tak to dopadlo i v případě Moniky – tedy bez komplikací. Už bezprostředně po zákroku se cítila opravdu dobře a uvolněně. „Strašně jsem se těšila na to, až se poprvé uvidím v zrcadle. Hlavou se mi honilo, jestli se vůbec poznám, jestli nebudu vypadat jako opuchlé rajče… Prostě spousta očekávání i trocha nejistoty,“ přiznává Monika.

Foto: Archiv redakce

To, že podstoupila plastiku, nemusela Monika ani říkat. Je to vidět na první pohledFoto: Archiv redakce

Výsledek je famózní

Ve finále byla Monika svou novou podobou velice překvapena. Překvapilo ji, že otoky a modřiny byly minimální, takže se záhy mohla radovat z opravdu vydařeného výsledku, který naplnil její očekávání. Vlastně si i krátký pobyt na klinice užila. „Prostředí je totiž velmi krásné, čisté a moderně zařízené. K tomu milý a ochotný personál se skvělým přístupem,“ komentuje svůj zážitek.

Foto: Archiv redakce

Spokojenost se zákrokem byla na obou stranách - u lékaře i MonikyFoto: Archiv redakce

Šla bych dřív!

Rekonvalescence po zákroku trvala čtrnáct dní, pak se mohla Monika vrátit do práce a ukázat se světu. Ani to nemusela nijak zdůrazňovat, protože její změny si Moničino okolí všimlo okamžitě a od každého slyšela jen samá slova chvály. „Když se teď ohlédnu, tak lituji jen toho, že jsem tak dlouho váhala – moje otálení bylo úplně zbytečné. I proto, že kromě toho, že se cítím daleko lépe a mladší, zlepšil se mi i zrak. Jsem plná energie. Cítím, že zákrok mi dodal víc sebevědomí,“ raduje se Monika. Její uspokojení sdílí i Pavel Horyna: „Osvěžení a omlazení obličeje dopadlo bezvadně a jsem rád, že s výsledkem operace jsme oba spokojeni.“

Foto: Archiv redakce

Zářivý úsměv a nová radost ze života, i to jsou výsledky povedeného zákrokuFoto: Archiv redakce

Uvažovaly jste někdy o plastické operaci?

Reklama

Související témata:

Načítám