Hlavní obsah

Myslete na prevenci! 5 pravidel, jak udržet své zdraví v kondici

Foto: Pexels.com

Správná životospráva je pro správně fungující obranyschopnost klíčováFoto: Pexels.com

Studené zimní měsíce a navíc pandemie covid-19 jsou pro organismus velmi náročné. Na imunitu útočí viry způsobující chřipková onemocnění i nejrůznější akutní respirační infekce. Jak se nákaze nejlépe vyhnout a neskončit v posteli s rýmou, kašlem, horečkou a bolestí hlavy či kloubů?

Článek

Přinášíme doporučení, která vám pomohou cítit se lépe a posílí vaše zdraví. Stačí se držet jednoduchých kroků a začlenit je do každodenní životosprávy.

1.    Kvalitní a zdravé stravování

Denně si dopřejte čerstvé ovoce i zeleninu a volte potraviny bohaté na živiny a antioxidanty. Pro podporu imunity jsou nezbytné hlavně zinek, selen, železo, měď, kyselina listová a vitamíny A, B6, C, D a E. Důležité jsou také kysané mléčné výrobky či jogurty, kvašená zelenina, čerstvé maso, ryby, ořechy a luštěniny.

2.    Pohyb na čerstvém vzduchu

Prospívá nejen fyzickému zdraví, ale i psychice. Když do svého diáře začleníte pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu, imunitní systém se zocelí. Můžete začít s běháním, anebo chodit pravidelně na procházky se psem či dětmi. Po čase zjistíte, že díky endorfinům, které se do těla během pohybu uvolňují, se bez aktivit už neumíte obejít.

3.    Dostatečný spánek

Pro zdraví je klíčový pravidelný odpočinek. Ideální je spát alespoň 7 hodin denně, a to ve vyvětrané místnosti s teplotou ideálně okolo 19°C. Před spaním je vhodná relaxace a uklidnění mysli. Vyvarovat byste se měli práce na počítači nebo telefonu.

Foto: Pexels.com

Nastavte své myšlení na pozitivní, začnete se cítit lépe i po fyzické stránceFoto: Pexels.com

4.    Pravidelné odbourávání stresu

Zdravá psychika je pro obranyschopnost klíčová a dlouhodobé vypětí ji dokáže výrazně oslabit. Se stresem je dobré se naučit pracovat – pomocí relaxace, cvičení, pravidelných vycházek nebo rituálů, které pomohou vaší mysli odreagovat se. Důležitý je také pozitivní pohled na svět.

5.    Šetrná homeopatická podpora

Vhodnou variantou prevence jsou homeopatické léky. Jejich užívání má řadu výhod. Jsou bez omezení věku, bez známých nežádoucích účinků a mohou se kombinovat s jinými léky či doplňky stravy. Vhodné jsou pro malé děti, pro těhotné a kojící ženy i pro seniory, kteří většinou užívají více léků současně a ocení, že se homeopatika navzájem s jinými léky či doplňky stravy neovlivňují. Homeopatický léčivý přípravek Oscillococcinum je určen jak k prevenci, tak k léčbě chřipkových stavů. Pro prevenci je vhodné užívat 1 dávku týdně. Od prvních příznaků chřipkových stavů, jako je např. horečka, zimnice, bolest hlavy, únava a bolesti svalů, užívejte 1 dávku 3x denně po dobu 1 až 3 dnů. Lék je vhodný pro všechny věkové skupiny, užívat jej mohou těhotné a kojící ženy, děti i senioři. Malým dětem lék rozpusťte v trošce vody pro pohodlnější a bezpečnější podání. Léková forma v podobě granulí v jednodávkových obalech je praktická a snadno se vejde do kabelky nebo aktovky – lék tak můžete mít všude s sebou a vždy po ruce.

Foto: Pexels.com

Co jsou chřipkové stavy?Foto: Pexels.com

Foto: Pexels.com

Homeopatický léčivý přípravek Oscillococcinum Foto: Pexels.com

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Oscillococcinum® je homeopatický léčivý přípravek k vnitřnímu užití, užívaný tradičně v homeopatii k prevenci a léčbě chřipkových stavů (jako jsou např. horečka, zimnice, bolest hlavy, únava a bolesti svalů). Obsahuje Anas barbariae, hepatis et cordis extractum 200 K.

Reklama

Načítám